-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » » » Sosyal Medyada Doğru Görsel Kullanımı

ads
ads

Sosyal Medyada Doğru Görsel Kullanımı


Sosyal medya günümüzde en fazla kullanılan şeylerin başında yer alıyor. Hemen hemen herkesin gün içinde saatlerce vakit geçirdiği mecraların tamamını sağlayan sosyal medya haliyle reklam ya da içerik pazarlaması gibi şeyler söz konusu olduğunda da ön plana çıkıyor. Sosyal medyada hem kişisel olarak hem de işletme hesabı olarak doğru bir şekilde profil yönetmekte haliyle çok önemli bir konumda yer alıyor.

Sosyal medyada en sık yapılan yanlışların arasında ise kuşkusuz görsel kullanımı bulunuyor. Bazı zamanlarda komik olması amacıyla, ilginç görseller, takipçilerin önüne sunuluyor ve hoş olmayan bir izlenim yaratabiliyor bu durum. Bununla birlikte, özgün olmayan tasarımlarda hoş olmayan bir havanın oluşmasına neden olabiliyor. Sosyal medya hesaplarında görsel kullanırken ise dikkat etmeniz gereken bazı unsurlardan bazıları;

1- Özgün Tasarım Yapın

Tasarım yapmak kuşkusuz herkes için kolay olmayabilir. Özellikle PhotoShop gibi programları kullanabilmek için gerekli program bilgisine sahip olmak da uzun bir süreç olabilir. Böyle durumlarda ise online olarak fotoğraf düzenleme imkanı veren siteleri kullanabilirsiniz. Bu tarz sitelerin başında ise, Canva, Pablo By Buffer gibi siteler yer alıyor. Her iki sitede ücretsiz olarak sunduğu farklı özellikler ile sosyal medya uzmanlarının en büyük yardımcısı oluyor.

2- Yaratıcı Metinler Kullanın

Elbette görsel kadar, görsel ile birlikte kullandığınız metninde yaratıcı bir şekilde kullanılmasında fayda var. Bilhassa tek cümlelik, vurucu sloganlar okuyan kişileri daha fazla etkileyip, onların gözünde markayı çok daha etkileyici bir hale sokmanıza yardımcı olabilir.

Bununla birlikte uzun metinler kullanmanız gerekiyor ise de akıcı ve düzgün bir Türkçe ile yazmak çok daha akılda kalıcı bir hava yaratabilir.

3- Doğru Saatlerde Paylaşım Yapın

Son olarak ise hedef kitlenizi en iyi şekilde belirleyip, onların sosyal medya kanallarını hangi saatler aralığında kullandığını tespit etmenizde yarar var. Ardından ise istediğiniz sosyal medya platformunda en fazla etkileşim alacağınız saate görseli paylaşmak, çok daha fazla geri dönüşüm almanızı sağlayabilir.


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.