-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » Korona Virüsü Bahanesi İle Bilgilerinizi Çaldırmayın

ads
ads

Dikkat! Corona virüsü kimliğinizi ele geçirebilir!


Siber suçlular iş başında. Koronvirüsünü bahane ederek insanların bilgilerini çalmak için sahte hesaplar açarak url bağlantı göndererek trojan gönderek siber suçlular ortaya çıktı. Bunlar genelde eposta vb. yöntemlerle ilgili bir haber gibi mail atarak veya buna benzer durumlar ile bilgisayarınıza 2016 yılında tespit edilmiş olan "AZORULT" ile sizin haberiniz olmadan sızıyorlar.bu sebeple bilmediğiniz güvenmediğiniz hiç bir bağlantıya tıklamayın..

Korona  Virüsü Bahanesi  İle Bilgilerinizi Çaldırmayın


Corona virüsü nedeni ile pandemi ilan edilen dünyada, dijital virüsler de tehlike arz etmeye devam etmektdir. Siber suçlular her fırsattan yararlanmak adına internet kullanıcılarını açıklarını yakalamaktan vazgeçmiyorlar. Corona virüsünün feci yayılımı kötü amaçlı yazılım yayma veya yeni siber saldırılar için fırsat vermektedir. Siber güvenlik, son zamanlarda internet kullanıcılarının dünya çapında hasara yol açan Corona virüsü hakkında yeni bir saldırıyı detaylandıran tehdit analiz raporu yayınladı.

Trojan  içerikli  zararlı yazılım saldırısı özellikle internette Corona virüsü haritasını arayanları hedef   almaktadır. Yasal bir haritayı kullanan hackerlar bu  zararlı yazılımı (uygulamayı) haritanın içine gizleyerek   avlıyorlar. Uygulamayı kullananlar için tehlike arz eden bu çevrimiçi yöntem arka planda bilgisayarı tehlikeye atmaktadır...

Kredi kartı bilgilerinden şifrelere kadar her şeyi kopyalıyor

Kötü  amaçlı  yazılım   kurbanlarından  bilgilerini kaydetmek  amacı  ile bu uygulama, MalwareHunterTeam tarafından önceki  hafta tespit edilmiştir. Reason Labs‘ta bir siber güvenlik araştırmacısı Shai Alfasi tarafından da analiz edildi. AZORult olarak tanımlanan bu kötü amaçlı yazılım, 2016 yılında keşfedilen bilgi çalan kötü amaçlı yazılım içeriyor. AZORult kötü amaçlı yazılımı, web tarayıcılarında depolanan bilgileri, özellikle çerezleri, tarama geçmişlerini, kullanıcı kimliklerini, şifreleri ve hatta kripto para birimi anahtarlarını vb.   bilgileri  depolamaktadır.


Azorult virüsü nedir, tehlikeleri  nelerdir?


Yeni varyant Stop / DJVU ile pc'ye yerleşen Azorult bir trojan  veya   truva atı. Genel olarak bilgisayardaki  kayıt  edilen   şifreleri  depolar  çalar.

Azorult 2016 yılında keşfedilen ve bilgi çalmak için kullanılan bir zararlı yazılım. Azorult son derece tehlikelibir kötü  amaçlı  yazılımdır.

Azorult, tarayıcı geçmişi, çerezler, kayıtlı şifreler gibi bilgileri çalar.

Azorult genel olarak şu bilgileri çalar:

Bilgisayara ait bilgileri toplar: bilgisayar adı, sistem yapısı, donanım özellikleri, işletim sistemi bilgisi gibi bilgileri toplar

Bilgisayarda kayıtlı parolaları çalar. Örneğin kayıtlı email parolaları, FTP bilgileri.
Tarayıcıda kayıtlı kullanıcı adları ve şifreleri çalar.
Steam, Telegram gibi uygulamalara ait bilgileri çalar.
Bitcoin, Monero gibi kripto paralara dair bilgileri çalar (bilgisayarda kayıtlıysa)
Skype gibi programların konuşma geçmişini çalar.
Ayrıca bir backdoor yani arka kapı açar. Bu sayede uzaktan bilgisayara her türlü yazılım yüklenebilir.

corona-virus-map.com.exe olarak karşınıza çıkar..


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.