-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » Google Dalgalanması - Hit Düşmesi

ads
ads

Google Dalgalanmaları Ani hit düşüsleri ve hit yükselmesi:


pagerank

Ekim 2012 :  Pagerank güncellemeleri yavaş yavaş başlamak üzere yaklaşık bir önceki pagerank güncellemesinin üzerinden 2 ayı geçkin süre olmuştur bildiğiniz üzere   güncellemeler 3 ayda bir yapılmaktadır tahminen yeni bir pagerank güncellemesi  kasım ayının ilk haftaları gerçekleşecektir.



Haliyle webmaster'lerin farkında olduğu gibi bu  gibi durumlarda   websitelerinizde ani hit düşmeleri veya hit yoğunluğu olabilir  genel olarak her pagerank güncellemesi  zamanlarında hitlerinizde düşme veya  yükselme olabilir bu  güncelleme bitene kadar sürebilmektedir. Bu yüzden sıkıntı yapmanıza gerek yok  eğer   kaliteli özgün bir siteniz varsa zaten   sitenizin  değeri artacak ve   daha çok hite kavusacaksınız.

Google  gözünde özgün içeriğin önemi büyüktür  tecrübeli olan kişiler  bu konu hakkında bir çok makaleler yazmışlardır ve  üstüne basa basa  özgün içerik demişlerdir. Ben bu zamana kadar özgün içeriğin faydalarını bilirdim ama  bu kadar etkili olacağını  hiç düşünmemiştim çünkü    1000  tane kopya içerik yerine bir tane  sağlam bir makale  hepsinden daha çok hit getirebilir   kendi sitemde   sadece bir tane  sağlam  insanların ilgisini çekecek ve  googlenin heryerinde olmayan bir makale yazdım ve sadece  bir  tane olan bu yazı bana günde  2000  ziyaretçi göndermeye başladı  ve buradan da anlaşılıyor ki gerçekten   benzersiz  konu eklemek sitenizde  hit patlaması yaratabilir  demek istediğim şu   sadece makale yazmak değil önemli olan benzersiz olmasıdır ve bunu insanların arayıp merak edip   google'de aradığında sadece sizin sitenize ulaşabilecek derece bir yazı olmasıdır yoksa   sadece kendinize has özgün bir yazı yazsanız bile   hit getirecek bir konu değilse aslında  pek bir faydası da olacağını sanmıyorum.

Pagerank değerinizin yükselmesi için  bu zamanda gereksiz çöp sitelerden   backlink almanızı tavsiye etmem sağlam bir kaç tane siteden  link almanız yeterli olacaktır google algoritmaları her geçen gün daha da gelişmeye başlamıştır ve bu şekilde yükselmeyi umarak çöküşe geçebilirsiniz dikkatli olmak lazım  wiki listeleri mesela  yararlı bir uygulamadır  fakat günde  100 200  yada binlerce    aynı yazı makale üzerinden  link almak  spam olarak algılanmanıza  neden olabilmektedir   pagerank değeri yüksek bir kaç adet siteden   wiki tanıtım yazısı yayınlamanız sizin yararınıza olacaktır fazlası ise  zararınıza olacaktır. 

SEO çok geniş kapsamlı bir çalışma metodudur   bilinçli olarak    yapılan seo çalışması sitenizi   zirveye ulaştırırken    hiç bir bilgi olmadan  tecrübesiz bir şekilde yapılan seo sitenize  hiç bir şey kazandırmayabilir.

Paragöz insanlar  her yeni günde yeni   seo progamları çıkararak  webmaster'lere  vaad  vererek  sitenizin geleceğini  en iyi seviyelere  taşıyacağına inandırarak  ( örneğin :  wiki tanıtım programları :  organik hit  binlerce ziyaretçi vs. )  bu  tür   olaylara itimat etmeyin hepsi para tuzağı diyebilirim ve gereksiz  olduğunu düşünüyorum  azcık da olsa belki yararı olabilir  fakat  gerek yok.

Hitim artmıyor gibi sıkıntıları olanlar için yapması gereken en başta gelen durum:   ilk başta   kaliteli içerikler  girerek  beklemeniz  yani sabırlı olmanız   hiç bir şey bir anda    hemen  olmuyor her şey için  zaman gerekli bu zaman beklemesi süresince  kopya içeriklerden kaçınmak kaliteli insanların yararına ve ilgisini çekeceğinizi düşündüğünüz konuları açın makaleleri yayınlayın     zamanla   yavaş yavaş kademe kademe yükseldiğinizi  sizlerde göreceksiniz..




ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

5 yorum:

  1. bu tür spam yorumlardan kaçının kendinizi yorarsınız çünkü sadece link amaçlı yorumlara benim mekanımda yer yok

    YanıtlaSil
  2. merhaba, blogspot sitemde 14-15 ekimde ciddi bir hit düşmesi oldu fakat site:siteadı.com yaptıgımda yine 100 sonuç olarak çıkıyor yani bamlanmamış, şimdi dedinize göre post girmeye devam etmek fakat ne kadar süre daha beklemeliyiz 1 haftamı 1 ay mı sonuçta alternatifler var farklı domainler geçmek gibi, ama geçtikten sonra diger siteninde yükselmesi demek kopya içerik demek yani hepten güme gitmek olur. kısacası ne kadar bekleyince tık olmazsa başka domaine geçelim ki ben postlarıma güveniyorum başka blogda yazdıgımda anında ilk sıraya oturuyor fakat kafam karışık, yardımcı olurmusunuz?

    YanıtlaSil
  3. Diğer siten yeni siteyse postlarında ilk sıralara çıkman çok normal, google yeni sitelere avantaj sağlar her girilen içerikler ilk sayfalarda çıkması gibi ama zamanla o postlar gerileyebilir özgün olmadığı takdirde . Bir bakıma deneme aşaması diyebiliriz. ne kadar zamanda düzelir bunu bilemeyiz. kesin bir cevap vermek mümkün değil sürekli domain değişmeye gerek yok tek bir iyi domainle ilerlemeye devam edin sabredin gerisi gelir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet hocam dediğiniz yaptım 2-3 tane post girdim sabredip bişey yapmadan bekledim ve iyi haber geldi sitem 21 ekimde yeniden ilk sayfaya oturdu, demekki google düzenli bir ilişki için sabretmek önemliymiş gerçi bunu biliyordum ama gelirli bir sitenin 1 hafta kazandırmaması insanı farklı düşüncelere sokuyor, kurallara uygun bir site bile olsa bir güncelleme sonucu site dibe vurabiliyor sonuçta milyarlarca site var hak vermek lazım:) yorumunuz için teşekkürler ki taşıyın blogu deseydiniz o kadar hazırdımki taşımaya:) sağlıcakla kalın.

      Sil
    2. sitenizin istediğiniz yere gelmesine sevindim devamı baki olur inş blogunuzu merak ettim sakıncası yoksa paylaşabilirmisiniz

      Sil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.