-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Koruma Memur Alımı ve Başvuruları

ads
ads

30 Bin Koruma Memur Alımı ve Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanlığı kapmsanına  alınacak 30 bin koruma memurunda öncelikle  fiziki şartlar ön planda bulunmaktadır.

Açıköğretim lisesi de dahil normal  lise mezunları, önlisans ve üniversite mezunları da koruma görevlisi memuru olacak.

Emniyet genel Müdürlüğü koruma görevlisi daire Başkanlığı bünyesinde müdafaa memurları için yeni bir birim kurulacak. Konuyla ait hazırlanan kanunun TBMM'den kısa sürede geçmesinin beklendiğini bildiren yetkililer, dereceli olarak her dönem 3 bin nüfus edinmek amacıyla toplam 30 bin koruma memuru alınacağını açıkladı.

Koruma memuru aday olmak e isteyenlerde, en az lise mezunu olmak, sağlık şartlarının ehliyetli olması, vücut eğitimi sınavlarından muvaffakiyetli geçmek ve KPSS lise nokta tarafından de 40-60 puan alma şartları göz önünde bulundurulacak. Fiziki şartlara önem verildiğini ifade eden yetkililer, Erkek adayların en az 1,72, cm bayan  adayların ise 1,68 cm boy oranlarına  ve 25 yaşından ufak olması gerektiğini vurguladı. Açıköğretim lisesi mezunları da ön lisans ve üniversite  mezunları da bu kapsamda başvuru yapabilecekler.

Koruma memurları, 6 yıl görevlerini  yaptıktan sonra "kıdemli koruma memuru" olabilecekler bunun yanı sıra isteğe bağlı olarak  7. senede sınavla polis olabilecek. Polisliğe koruma görevlisi memurlarının yüzde 10 civarı aday alınacak ve polis olduktan sonra polislerin kamu yükseltme koşulllarından yararlanabilecek.

Adaylar, her dönemde 3 bin kişilik takımlar halinde polis okullarında 120 günlük eğitim  aldıktan sonra kadrolu olarak göreve başlayacak. Özel,  üniforma üst koruma memurları silahlı olarak göreve başlayacak

Tüm müdafaa hizmetlerinin bu memurların görev alanı süresince olduğunu nâkil yetkililer, TBMM, Cumhurbaşkanlığı, başbakanlık ve bakanlıklarda  koruma memuru bulunmayacağını söyledi. Uygulamayla koruma  memurları stadyumlar ve üniversiteler ile öğrenci yurtlarında görev yapacaklar

Koruma memurları, polisler kabil acil bir perese karşısında müdahalede bulunabilecek ve lazım delilleri icma yetkisine malik olacak. hadise yerlerinin yetkisi, polisler gelene kadar   müdafaa memurlarında bulunacak. koruma  memurlarının mahiyet hakları da polislere doğru koşullarda ayarlanacak...

Etiket: memur alımı, koruma görevlisi, memurlar, eğitim, polis, tbmm, kamu görevlisi, aöf, aöl,
EĞİTİM


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.