-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » Neden Misafir Yazar Olayım ki, Ne Yararıma ?

ads
ads
Neden Misafir Yazar Olayım ki, Ne Yararıma ?
Ne Farkım Var ki

Şüphe yok ki, bugüne kadar defalarca kez yazılmış, başka bloglarda misafir yazar olarak yazı yayınlamanın(link: http://www.cerezlerim.com/p/misafir-yazarlk.html ) ne kadar faydalı olduğuna dair makalelere şahit olmuşsunuzdur. Bugün de ben sizlere böyle bir makalede bulunacağım; dilerseniz diğer tüm yazılanlara nazaran bambaşka bir yazı olarak addedin, dilerseniz de diğerlerinin tıpkısı deyin, zira ben kaynak ve alıntı edinmeksizin mevcut tecrübe ve kulak dolgunluklarımdan oluşturduğum içeriğimi sizinle paylaşacağım.

Bunun Adı Tabir-i Caizse Enayilik Değil mi?

Daha önceki gün arkadaşlar, ibrahimfırat(link: http://www.ibrahimfirat.net/2012/10/misafir-yazar-ol.html ) 'da misafir yazar olarak yayınlamak istediğim bu yazımı hazırlarken yanıma yaklaşan eşim, bana tebessüm ettiren şu soruyu sordu; "Ya bu senin yaptığın şey enayilik değil mi? Neden bir başkasının blogu için yazı hazırlıyorsun, kendi blogunda yayınla da kendine kazandırsana.." Tebessüm ettim ve açıklama ihtiyacı hissettim kendisine. Sizlerin birazdan okuyacağınız yazımın hususlarını kısaca eşime de izah ettim. Şöyle ki;


Misafir Yazarlık Neye Yarar

Yurtdışında misafir yazarlık olayının son derece yaygın olduğunu, ve gerçekten bu işi yapan blogger’ların bu işi ne kadar başarılı olarak gerçekleştirdiklerini sıkı takipçisi olduğum birkaç makalede okumuştum ve şaşkınlıkla karşılamıştım. Ancak işin içine girince, kazanımlarını gördükçe misafir yazarlık olayının gerçekten de Vural Egemen Sarıgöz beyin belirttiği gibi, makaleyi kendi blogumuzda yayınlamanın gol atmak, misafir yazar olarak başka bloglarda yayınlamanın ise asist yapmak olduğunun tam anlamıyla farkına varmaya başlamıştım.

Tam da bu yüzden, misafir yazı olarak hazırladığım bu yazımın bana getirdiği kazanımları aşağıda belirteceğim hususlar üzerine açıklamaya çalışıyordum eşime.

-         ­Herşeyden önce hazırladığım bir yazımı, bir başka blogda misafir yazar olarak yayınlıyor olmamın, benim sosyal çevremi geliştirmek, diğer blog sahipleriyle olumlu veya olumsuz olarak iletişime geçmek ve karşılıklı müthiş bir bilgi akışı ve paylaşımında bulunmak olarak bana geri kazanım olarak döneceği aşikârdır. Benden daha deneyimli olan blogger dostlarımın da kendi gelişim süreçlerinde çeşitli konularda yaptıkları hatalı veya doğru hareket tarzını öğreniyor olmam da bana inanılmaz katkıda bulunacaktır.

-         İçeriğimi okuyup da beğenen, yayınladığım blog veya sitenin sadık takipçilerinin de dikkatini çekerek kişisel okuyucu sayımı da artırabilir ve yeni yeni ziyaretçi trafiği kazanıyor olabilirim. Yazdığım yazının kalitesi ne kadar yüksek, özgün ve samimi hislerle kaleme alınmış ise o denli okuyucunun ilgisini çekecek ve ister istemez okuyucularım da blogumdaki diğer yazılarımı görmek isteyebilecektir.

-         Daha da önemlisi arkadaşlar, yüksek pagerank değerine sahip kaliteli blog ve sitelerde yayınlayacağım özgün içeriklerim, bana yüksek kalite dofollow backlink olarak dönecektir. Dolayısıyla bu da arama motorlarına yansıyan sıralamamı artıracaktır.

-         Henüz yeni başlayan bloglar için ifade ediyorum, kimse bizleri tanımıyor olabilir, bundan daha doğal bir şey olabilir mi? Ümidimizi kırıp blog dünyasına küsmek yerine, kaliteli, sıkı takipçilerinin ve geniş okuyucu kitlelerine hitap edebilen blog ya da sitelerde misafir yazar olarak yer almak bizi tanınır ve ileri safhalarda sayılır, sevilir birer blogger haline getirecektir.

Dolayısıyla misafir yazar olarak bir başka blogda veya sitede yer almanın getirdiği bu kazanımları daha da geliştirebilir ve artırabilirim. Nihayetinde kaliteli konu içeriklerini, samimi duygularla ve özgün bir tarzda yazıya aktarabilir ve bunları misafir yazar olarak diğer blog ve sitelerde yayınladığımda, başarının benim ve blogum için kaçınılmaz bir gerçeklik olduğu muhakkaktır.

Sabırla okuduğunuz için teşekkür eder ve misafir yazılarınızı, blogumda(link: http://www.cerezlerim.com/ ) kabul ettiğimi siz kıymetli okuyuculara bildirmekten mutluluk duyarım.

İyi çalışmalar..


Yazar Hakkında: Muhammed ÖZER, 1985 Ankara doğumluyum. Bilişim teknolojileri dünyasında iki buçuk yılı aşkın bir süredir faaliyet gösteriyorum, blogculuk alanına ise 6 Kasım 2013 tarihinden itibaren aşinayım. Blogculuk ve teknoloji konuları ağırlıklı olmak üzere, kişisel içeriklerimin yanında yaşamdan çeşitli kesitleri blogumda siz değerli okuyucularım ile paylaşıma sunuyorum.

Blog Adresim: http://www.cerezlerim.com/

Facebook       : https://www.facebook.com/cerezlerimdeninciler

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. Bende kedi sitemde bu sistemi kullanıyorum. Her iki tarafında işine yarayacak bir olgudur misafir yazarlık.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.