-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » Günahkar Kişilerin Orucu Sahih midir?

ads
ads

"Günah işleyenlerin, içki içenlerin veya namaz kılmayanların tuttuğu oruç kabul olur mu?"


Günahkar Kişilerin Orucu Sahih midir?
Günah işlemek ibadete engel değildir.  Ancak hem günahları işlemek ve aynı zamanda  da ibadet etmenin sadece o kişinin borcunu yerine getirmesi anlamına gelir. Günah işleyip ve oruç tutan kişi ise oruç farzını yerine getirmiş ancak işlediği günahlar nisbetinde büyük sevaba kavuşamamış olur.

Fakat oruç tutan kişi zaten bu ayların bereketiyle işlediği günahlardan  zamanla vazgeçer ve bereketlenir. Önemli olan işlenen her türlü günahlardan tövbe etmek ve bir daha hiç yapmamaktır. Küçük büyük bütün günahlardan kaçınmak ve şüpheli şeylerden de uzaklaşmak büyük erdemdir.

Dinimizin direği olan namaz çok önemlidir. Fakat namaz kılmayan bir kişi oruç tutamaz diyemeyiz. Namaz ve Oruç farklı ibadetlerdir. Her ikisinin de yeri apayrıdır. En azından bir kaç ibadeti yapmak hiç yapmamaktan daha iyidir.  Bu yüzden namaz kılmamak ne kadar büyük günahsa oruç tutmamak da bu nisbette  günahlardan sayılır. Bundan dolayı namaz kılmıyorsanız oruç tutabilirsiniz.  



Bir önceki yazımız >>  Allah (c.c.) Peygamber (s.a.v.) Adı Geçtiğinde

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.