-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » Zekat ne zaman verilir?

ads
ads
 Zekat ne zaman verilir?
Zekat, bir kişiye farz olduktan sonra verilmesi lazımdır. Farz olması için ise Nisaba ulaşan, zengin olduğu zamanı , kameri aya göre herhangi bir yere not alarak,  Mesela, 3 Recebde zengin olmuşsa, 1  yıl sonra Recebin üçüne kadar  yine nisap kadar parası ve ticaret malı varsa zekatını verebilir. . Ramazan ayına girmeyi beklemeyebilir.

Zamanı gelmediği takdirde  zekat vermekte de herhangi bir sakıncı bulunmamaktadır ve böylesi daha efdal olur.  Bunun yanında ileriki senelerin zekatlarınıda toplu halde vermek caiz görülmüştür. . Bir kimse, zekatını yanlış hesap edip, bir altın zekat vermesi gerekirken iki altın hesap etmiş olsa , fakire verdikten sonra tekrar hesap etse, bir altın vereceğini bilse , ikinci yıl vereceği zekata bu bir altını  da  mahsup edebilir.

Zekatı acele ederek vermek daha uygun görülmüştür. Bazı din bilginleri acele etmeden vermek uygun deselerde acele ederek vermek daha iyi olduğu görüşünü savunan bir çok alim bulunmaktadır. Zekatı zamanında veremeyip  geçiktirmek ise mekruhtur.  Şafii ve Maliki’de, zekat farz olunca, hemen vermek farzdır. Hadis-i şerifte, (Zekat vermekte acele ediniz!) buyuruldu. (İbni Mace)



Bir önceki yazımız  >>    Günahkar Kişilerin Orucu Sahih midir?

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.