-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » Ebola Nedir? Ebola Virüsü, Ebola Öldürücü Hastalık mı?

ads
ads

Ebola virüsü nedir? kimlerde görülür? Zararları, tedavi, ebola ve korunma


Yakın zamanların en çok karşılaşılan virüslerinden biridir. Ebola virüsü, viral hemorajik ateş şeklinde ciddi hastalık formlarına yol açan virüstür. Dünya Sağlık Örgütü tarafından 4. Risk Grubu Patojen olarak edilmiş bir hastalıktır.



Ebola Nedir? Ebola Virüsü, Ebola Öldürücü Hastalık mı?



Ebola virüsü çok tehlikeli virüslerin başında gelmektedir.  Bu virüsün bazı etkileri, kanama, ishal, derilerde dökülme ve aynı zamanda vücut ısısında artış olarak yüksek derecede ateşe maruz kalınabilir.

Ebola ismini Afrika yakınlarında bulunan bir nehirden almaktadır.  Ebola virüsü çok tehlikeli olduğu kadar kişide bulunan sağlık sorunları kontrol altına alınmadığı takdirde ciddi salgınlara yol açacağını uzmanlar bildirmektedir.


Ebola neden oluşur?


İplik şeklinde olan bir görünümde, takriben 80 nm ebatındandır Genetik materyali RNA'dan oluşmaktadır.


Ebola virüsü nasıl bulaşır?

Hayvanlar üzerinden özellikle maymun ve yarasa cinslerinden vücutlarındaki sıvılar ve kan ile bulaştığı bilinmektedir.  Bu virüsün diğer bulaşma şekli ise hava yolu ilede insana bulaşma riski görülmüştür.

Ebola virüsü Afrika'da onlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştur.  Bir çok ülkede ise virüsün yayılma  tehlikesi olduğu saptanmıştır. Bazı ülkeler ise artık Afrika'dan gelen insanları kabul etmiyor. Bunun nedeni virüsün yayılmasını önlemektir.  Bir spor karşılaşması ise bu virüs yüzünden sonraki zamana kadar ertlenmiştir. 

Hastalığın belirtileri nelerdir?


Çok şiddetli biçimde seyreden kanamalı ateşe neden olmaktadır.  Çok hızlı yayıldığından dolayı onlarca ölüme neden olmuştur. 

Ebola  virüsü ilk kez ne  zaman ortaya çıkmıştır?


Ebola virüsü ilk olarak  1976 senesinde  Zaire'de ortaya çıkmıştır. Bu virüs hemen hemen daima sahra altı Afrika bölgelerinde  görülmekte ve salgınlara yol açmaktadır. Hastalık primatlarda da (şempaze, goril) görülmekte ve insanlarda olduğu gibi ölümcül vakaları beraberinde getirmektedir. Virüsün insanlara nasıl bulaştığı kesin olarak bilinmemektedir. Ancak asıl bulaşma yöntemi yarasalardan olduğu düşünülmektedir.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.