-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » Déjàvu Hissine Kapılmak Nedir?

ads
ads

Bazı İnsanlar Neden Dejavu Hissine Kapılmaktadırlar?

Araştırmalar sonucunda insanların büyük kısmının çoğu yaşamı boyunca bir şeyi daha önceden gördüğü duygusuna kapıldığı saptanmıştır.

Bir şeyi daha önce gördüğünü düşünmek ve o duyguya kapılma hissine deja vu denmektedir. Peki neden insanların çoğu bu hissi yaşamaktadırlar.


Déjàvu Hissine Kapılmak Nedir?


Bunu bir İngiliz gencin yaşadıklarını anlatarak başlayalım:

20'li yaşlarda olan bu genç genel olarak günün her zamanında dejavu hissini yaşayan birisidir. Sırf bu yüzden artık ne televizyon izliyor, ne gazete okuyor nede bazı aktiviteleri yapmıyor. Bunun üzerine genci inceleme altına alan bilim adamları bu hissin anksiyete kaynaklı olabileceğini açıkladılar. 

İngiliz, Fransız ve Kanada üniversitelerinden bilim adamlarının araştırmasının sonucunda , sıradışı bir travma geçiren kronik déjà vu hastasının bu halini anksiyeteden kaynaklı olduğu görüşünü savunmaktadırlar.

Gencin üzerinde yapılan araştırmada, kişinin geçmişinde bazı travmalar yaşadığı ve stresler yaşamış olduğu kanısına vardı. Ve hayatında bir kereye dahil olmak üzere LSD kullandığını (LSD) genel olarak halisinasyon gösteren insan sağlığı için çok tehlikeli ve zararlı bir maddedir. Bunun haricinde kişi oldukça sağlıklı bir birey olduğu da ortaya çıkmıştır. 

Hastanın beyinsel fonksiyonları normal olduğu gözlemlendiği için bilim insanlarının bu durumun psikolojik olacağı görüşünde.   Dr Moulin, bu olayın tek başına anksiyete ile déjà vu arasında bağ olduğunu kanıtlamya yetmeyeceğini de bildirmiştir. Fakat bu araştırma ilerleyen senelerde araştırmalara yeni ışık tutacağı kanısında.


Bir önceki konu  >>   Çabuk Yaşlanmaya Neden Olan Davranışlar

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

21 yorum:

  1. Geçmişte dejavu olayına çok kapılmıştım hatta sohbet ve mirc sitelerinde nickim dejavu idi az çok yaşamışlığım vardır dejavu anını :)

    YanıtlaSil
  2. Arada sırada bana da oluyor bazen,çok acayip bir duygu gerçekten daha aynı olayı yaşadığını sanmak.

    YanıtlaSil
  3. dejavu mudur her ne belaysa bende cok fazla oluyor ya ve daha once yasandıgınada adım gıbı emın oluyorum yasadıgım zaman :)

    YanıtlaSil
  4. bendede cok fazla oluyor ama millete anlatınca guluyorlar sınır oluyorum bu duruma :)

    YanıtlaSil
  5. Benimde çok dejavu yaşadığım oluyor ilerleyen zamanlarda öğreniriz inşallah nedenini

    YanıtlaSil
  6. Bende çok fazla olmasa da o anı tekrar yaşama hissine kapılınca başım dönmeye başlıyor ve sersemleşiyorum. Sanki o ana tekrar dönüyorum. Işınlanma gibi bir şey :))

    YanıtlaSil
  7. hayatımda sanırım bi 4 5 kez bu olay olmustur ne kadar dogru acıklanıyor bilemicem ama kesinlikle inandıgım bırsey bu olay :)

    YanıtlaSil
  8. bu dejavu bende çok oluyor , o an ben bunu yaşamıştım diyorum bir duraksama oluyor. ya anlatılamaz bir an o , yaşanması lazım :)

    YanıtlaSil
  9. sevda : ilginç birşey dejavu yaşanılanı tekrar yaşamak eger böyle bişey varise insan yaptıgı hatayı tekrarlamaz . düşünsenize sayısal loto oynuyosunuz rakamların böyle degil böle olacagını daha önceden görmüssünüz. herkez zengin olurdu :)

    YanıtlaSil
  10. Çok kötü bir his insanın sinirlerini bozuyor böyle bir 4-5 dakika durup kalıyosun :)

    YanıtlaSil
  11. ayşe : zamanında yaşadığım ama bir türlü anlam veremediğim olaydır dejavu...

    YanıtlaSil
  12. bende sıkca olan bır durum bu acıkca eskıden yasadıgıma ınandıgım cok oluyor

    YanıtlaSil
  13. 3 ya da 4 defa olmuştur herhalde şuana kadar farklı bir his oluyor o an, bazen sıkıcı bazen heyecanlı olabiliyor. Güzel birşey değil.

    YanıtlaSil
  14. her zaman yaşadığımız bir duygu, bu gün bana oldu mesela, geçmişte yaşadım gibi bunun filmi de var izleyin bence...

    YanıtlaSil
  15. güzel bir konuya değinmişssiniz zira bendede sık sık olan bir durum dejavu. Evet bahadır arkadaşımızında dediği gibi bunun bir filmi var onu izlemekte fayda olur merak edenler için

    YanıtlaSil
  16. benimde sık sık yaşadığım bir durum şahsen filmini izlemenizi öneririm

    YanıtlaSil
  17. Çok sık olarak yaşanan bir durumdur sanki bu hissi bu olayı daha önce yaşamıştım diye iki saat düşünürsün ama işin içinden çıkamazsın.

    YanıtlaSil
  18. Bazende bende oluyor sanki o an yaşadığım olayı daha önce yaşamış gibi oluyor.

    YanıtlaSil
  19. Bu dejavu denilen şey yıllarır başımın belası,yaptığımher şeyi sanki daha önce yaşamışım gibi.LSD gibi uyuştrucu maddeleri ömrümde ağzımada sürmedim..

    YanıtlaSil
  20. Dejavu gerçekten inanılmaz bi yaşantı bana gün içinde neredeyse 15-20 sefer oluyor.Ki buda insan gelişimini ve psikolojisini çok kötü etkiliyor.Dejavu hissine kapılanların mutlaka bir psikolog veya psikiyatr yardımı almasını öneririm.

    YanıtlaSil
  21. gerçekten garip bir his. 1 hafta içerisinde birden fazla yaşarsanız eğer uzun bi süre yaşamaya devam ediyorsunuz bu hissi

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.