-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » Robots.txt Dosyası Düzenleme (blogger)

ads
ads

Robots.txt Dosyasını Blogger'da Nasıl Düzenlerim?


Blogger alt yapısını kullanan milyonlarca insan var ve zaman zaman yenilikleride beraberinde getiren çok iyi bir google güvenceli sistemdir. Onlarca blog açılıyor ancak bazı ayarları yapmakta güçlük çeken kişiler var bunların en önemlisi ve arama motorlarında iyi bir yere gelebilmek için blogger   
Robots.txt dosyasını hatasız olarak düzenlemeyi anlatacağız:

Robots.txt dosyası düzenlerken çok dikkatli olmanız gerekir en ufak  hatada arama motorlarından kaybolabilirsiniz o yüzden aşağıdaki adımları dikkatlice uygulayın.

Robots.txt Dosyası Düzenleme (blogger)


1. Adım:  Blogger yönetim panelinize girin
2. Adım:  Ayarlar >> Arama Tercihlerine tıklayın
3. Adım: Karşınıza çıkan ekranda alt bölümde özel robots.txt bölümünü göreceksiniz. Bunu etkinleştirmemiz gerecek. Düzenle seçeneğinden etkileştirilsin mi seçeneğine evet diyin boş bir alan açılacak.  Aşağıda vermiş olduğum kodları kopyalayın ve yapıştırın.

Eklemeniz gereken kod aşağıda:



Bir önceki yazımız  >>   Çok Yorum Alan Konularınız İçin Eklenti

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. Özellikle hızlı index almak için robots.txt dosyaına gerekli ayarları yapmak çok önemli haritaları eklemek gerekiyor felan bilgilendirme yerinde olmuş :)

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.