-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » El Yumruğunu Yemeyen, Kendi Yumruğunu Balyoz Sanır.

ads
ads
El Yumruğunu Yemeyen, Kendi Yumruğunu Balyoz Sanır.
Bu Ata sözü ülkemizin bölgelerine göre değişir. Bunlardan bazıları "El yumruğunu yemeyen kendi yumruğunu değirmen taşı sanır.", gibi. Bazı insanlar kendilerini çok güçlü olarak görürler, ve hiç kimsenin ona zarar veremeyeceğini düşünürler.  Bu kişiler herkesin kendi önünde eğilmesi ve boyun eğmesini isterler. 

Şu vardır ki, kişinin gücüne inanması doğal olarak karşılanır. Bu düşünce kendine güven olarak da nitelendirilebilir. Çünkü bir insanın kendini küçük ve  zayıf görmesi, aşağılık duygusuna kapılması demek olur ki, bu durumdan dolayı o kişinin yeterince öz güveni olmadığı ve sağlıksız biri olduğunun göstergesi anlamına gelir. Aynı zamanda ruh sağlığının da yeteri kadar iyi olmadığını dışa  yansıtır. BU ata sözünde  denilmek istenen, kişinin kendi gücünü başkalarına onaylatması ve üstünlük sağlayarak kendini herkesten çok güçlü sanması doğal olmayan durumdur. 

Herkesten daha güçlü olduğuna inanmakla, kendini güçsüz gören insanla aynı durumdadır. Her ikisi arasında pek fark yoktur.  Bu tür kişiler kendilerini yeterince bilmediklerinden kaynaklanan durumdur. 

Sonuç olarak  başka insanlarında en az bizim kadar güçlü veya bizden daha güçlü olabileceğini unutmamak gerekir.  Yani bunu anlamak için illa yumruk yemek gerekmiyor...

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.