-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Vücudunuzun Taşıyıcıları : Ayaklar

ads
ads
Vücudumuzda bulunan bir çok organ farklı görevler üstlenmektedir. Bu organlardan ise ilginç bir görev üstlenen ayaklar vücudu içinde bulunan her şey ile birlikte ayakta tutmakta ve bütün yükü üstlenmektedir. Çoğu zaman göz ardı edilen ayak sıkıntıları aslında üzerine düşülmesi gereken sağlık problemleri içermektedir. İş hayatınızda ve günlük sosyal hayatınızda saatlerce üzerinde durduğumuz ayaklar bir çok hastalığa yakalanabilir ve bir süre sonra başka sağlık problemleri doğurarak sizleri zora sokabilir. Bu nedenle ayak ve yürüme analizlerinin aksatılmaması çok önemlidir. Bir çok ayak sağlığı problemi bulunurken en çok rastlanılanlardan bir tanesi - ki bu hastalığa kadınlarda daha çok rastlanmaktadır – başparmak çıkıntısı olarak da adlandırılan Halluks Valgusdur. Peki başparmak çıkıntısı rahatsızlığı neden olur? İngilizce karşılığı “bunyon” olan bu rahatsızlık genetik özelliklerinizden kaynaklanabileceği gibi ayaklarında hali hazırda bulunan düz tabanlık rahatsızlığından ötürü ya da yine ayakta bulunan yüksek kavis probleminden de kaynaklanabilir. Bütün bunların dışında ise çocukluktan itibaren ayak yapısına uygun olmayan ayakkabı seçimi de bu hastalığın baş göstermesine sebebiyet verebilir. Başparmak çıkıntısı tedavisi mümkün bir hastalıktır.

Vücudunuzun Taşıyıcıları : Ayaklar


Başparmak çıkıntısı deformasyonu kişiye özel tabanlıklar ya da gece kullanımı için verilen halluks balgus gece ateli ile ancak durdurulabilmektedir. Fakat bahsi geçen uygulamalar hastalığı tedavi etmemektedir ve hastalık cerrahi müdahale gerektirmektedir. Başparmak çıkıntısı ameliyatı ise sanılanın aksine kemiğin törpülenmesi değildir, bu ameliyat ile yerinden oynayarak dışarı doğru kayan başparmak kemiği yerine oturtulur. Bu ameliyat sonrasında ise hasta 2 hafta ayaklarının üzerine basmamalıdır, 2 hafta sonra ayaklarının üzerine basması ise iyileştiği anlamına gelmez. Bu ameliyattan sonra ayaklar sorunsuz geçen en az 6 aylık bir dönemden sonra tam olarak iyileşmektedir. Bu ameliyat ise kozmetik bir amaçla yaptırılmamalıdır ancak ve ancak hasta ağrı hissediyorsa ve zorundaysa yaptırılmalıdır çünkü ağrılar ayak başparmağının görevini yapamamısının göstergesidir. Bu ameliyatı ise güvenli bir şekilde yaptırmak için Fulya Ayak Cerrahisi merkezi tercih edilebilir hastanelerden biridir ve kesinlikle ameliyat profesyonel bir cerrah tarafından yapılmalıdır.


Başparmak Çıkıntısı: http://www.fulyaayakcerrahisi.com/halluks-valgus-bas-parmak-cikintisi/

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.