-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » Reflü Nedir? Sebepleri Nelerdir?

ads
ads
Reflü Nedir? Sebepleri Nelerdir?

Reflü Nedir ve Nasıl Oluşur?

Reflü, İnsanlar arasında çok yaygın olan halk dilinde geri kaçma olarak adlandırılan bir rahatsızlıktır. Midemizde bulunan ve yemek tüketirken alınan gıdaların ve mide öz suyunun ani olarak yemek borusundan yukarı kaçması ve ileri seviyede ağza kadar geldiği durumlar olmaktadır. 


Reflü Nasıl Hissedilir?


Reflü hastalığı olan kişiler genel olarak göğsünde yanma ve midesinde ekşime hissederler. Aynı zamanda yemek yerken yutkunduğu sırada hafif bir acı ve yanma hissedebilirler. Yemek borusundan gelen sıvı yüzünden ağızda kötü koku oluşturduğu da bilinmektedir.  Boğazda alınan gıdaların takıldığı hissi, dişlerde hasar, öksürük, nefes alma sorunları ve bunun yanı sıra uykudan uyanıldığında ses tonunda değişme ve buna bağlı hafif derecede öksürük meydana gelir. 


Reflü  Hastalığı Kimlerde Görülür?
reflü

Herhangi bir yaş kesimini ilgilendiren bir rahatsızlık olmadığı için hemen hemen her yaşta ve insanda görülebilmektedir. Araştırmalar sonucunda ortalama dünya genelinin %40'ında bu hastalık görülmektedir.  Reflü yemek borusu ile midenin birleşme noktasındaki bölgenin kaslarındaki bozulma ile meydana çıkmaktadır.  Reflü hastalığı olanlar bu can sıkıcı rahatsızlığı yaşam boyu çekerler. Ciddi bir tedavi yöntemi uygulanmazken, besinlere dikkat ederek daha iyi seviyede tutulabilir.  Ancak normalden fazla rahatsız edici durumlarda ise hekime başvurarak endoskopi yapılması gerekmektedir.  Bu sayede mide içinde bulunan asit seviyesi ve diğer değerler ölçülerek tedavi edilir. 

Reflü Tedavisi

Yukarıda belirttiğimiz gibi  reflü hayat boyu süren bir hastalıktır. Fakat kişi yiyeceklerine dikkat ettiği sürece bu hastalığı en hafif şekilde geçirir. Tam olarak hastalık ortadan kalkmasa bile en az seviyeye indirmek mümkün görülmüştür.


reflü
Çikolata başta olmak üzere kızarmış yağlar, kahve, kola gibi gıdaları kullanmamalı eğer kullanılacaksa yeterli miktarda tüketilmelidir. Kilo sorununuz varsa bu kilolardan kurtulmak, sigara kesinlikle kullanılmaması gerekir. Uyuduğunuz sırada alçak yastıklar yerine yüksek yastıklar tercih edilmelidir.

İlaç  tedavisi günümüzde kullanılmaktadır. Hasta ilaç tedavisini kabul etmezse endoskopi yöntemi ile kalıcı çözüm bulunabilir. Yapılan cerrahi  uygulama günümüzde çok kısa sürede midede açılan birkaç  delik sayesinde yeni mide kapağı oluşturularak, hasta bir kaç gün içinde taburcu edilir. 

Bir önceki konumuzda "Hint yağı nedir?" hint yağının faydaları, hint yağı ve insan sağlığı açısından faydaları ve zararları hakkındaki yazımızı okuyabilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.