-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » Beyni Kontrol Altına Alma Deneyi

ads
ads
Jose Delgado 1960 senesinde yaşamış ilginç deneyle ile kendini ön plana çıkarmış bir nörolog'dur. En ilginç olan bir deneyinde boğayı kullanmıştır. Bir boğanın beynine çip yerleştirmişti. Bu çip ile boğayı kontrol edebilecek ve elektriksel titreşimleri algılayabilecekti.

Bir boğa güresi zamanında etkisi altına aldığı bu boğayı arenaya çıkarmıştır. Ve boğa son sürat üstüne doğru gelirken, beynindeki çipe değişik sinyaller ve titreşimler göndererek boğayı kendi kontrolüne almış ve durdurmuştur.

Bu garip, ,ilginç ve işe yarayan deney o zamanlarda çok konuşulmuştu. Boğanın beyninde buluna çip ile duyguları da kontrol altına alabildiği söylenmektedir.

Beyni Kontrol Altına Alma Deneyi

                                     1 2 3 4 5

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.