-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » Yüz İfadesi Deneyi

ads
ads
Carney Landis, kendi alanında çok ileri gitmiş 1924 yıllarında yaşamış olan bir psikolog ve araştırmacıdır. Bundan dolayı insanların yüz ifadeleri ile ilgili deney yapmıştır. Bunun için her insanın aynı şekilde yüz ifadesi verip vermediğini anlamak istedi. Gülmek, üzülmek, iğrenmek vb. gibi.

Bu deney için gönüllü olarak bir grup insanı çalışma odasına getirdi. kas hareketlerini düzgünce gözlemleyebilmek için gönüllülerin yüzlerine yanmış şişe mantarıyla çizgiler çizdi.

Ve sonrasında gönüllü olan deneklere amonyak maddesini koklattı. Neşeli müzikler dinletti, Bir kovanın içinde insanı iğrendirecek ve ürpertecek böcekler koyarak onun içine ellerini sokmasını sağladı. 18 içerikli bazı görseller izletti.

Bu denemelerin en sonunda ise istenilen şey çok ilginçti ve deneyin son aşaması ve neticesini de belirleyecekti. Psikolog deneklerden canlı bir farenin kafasını vücudundan ayırmasını tembihledi. Ve deneklerin % 90'ı bu eylemi gerçekleştirdi.

Deneyin sonucu ise, kimsenin yüz ifadelerin farklı bir değişim gözlemlenmedi.

Yüz İfadesi Deneyi

                                     1 2 3 4 5

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. Çoğu deney gibi bu da boş bir deney :) adamlar boşa zaman harcamış. Belli bir sonuç da yok.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.