-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Chartreux Kedi Cinsi

ads
ads

Chartreux Kedi Irkı ve Özellikleri


Chartreux kedilerinin ne belirgin özellikleri yumuşak patilerinin olması, ince sesinin olması. Ancak bunlara rağmen ani hareketleri de vardır. Bunların ne başında ise ansızın size pençesini vurabilir. Bu ırk kedileri kendinden çok emin duruşu vardır. Aynı zamanda oyuncudur. Oyunu çok sever. 



Chartreux Kedi Cinsi


Oldukça insanlara yakındır. Sahibine sevgi besler ve genelde yanında durur. Bununla birlikte en çok çocuklarla oyun oynamayı sever bu yüzden bahçede koşarak oyunlar oynadığı görülür.  Bu cins kediler için besin olarak et en faydalısıdır.  Bundan dolayı sadece kedi mamaları ile değilde haftada bir kaç kez düzenli biçimde et verilmesi uygun görülür. Bu sayede çene yapısı daha güçlü hale gelecektir. Gelişimi için bu çok önemlidir.


Chartreux Kedilerinin Görünüşü ve Vücut Yapısı Nasıldır?



Kafası biraz büyük ve boynu ile bütünlemiş olarak görülmektedir. Kafası yuvarlak biçimdedir. Çenesi gayet güçlü ancak yüzü yumuşak hatlıdır. Yüzü ile kulaklarını kıyasladığımız zaman kulaklarının yüzüne göre biraz büyük olduğu fark edilir. 

Chartreux ırkına mensup kedilerin ağzı çok küçük aynı zamanda dardır. Gözleri yuvarlak ve çok sevimli bakarlar.  Atletik bir yapıya sahiptir. Geniş omuzlara sahip ve göğsü derindir. Birçok canlıda olduğu gibi Chartreux kedilerinin erkekleri, dişilerine göre daha iri görünümdedir. 

Patileri dışa doğru hafif şekilde eğik ve orta boyda bacaklara sahiptir. Bu kedi cinsinin tüyleri genel olarak kısa olur ama bacaklarında ki tüyler ise diğer yerlerindeki tüylere göre daha uzundur. 


Chartreux Kedilerine Tüy Bakımı Nasıl Uygulanmalıdır?

Sürekli olarak bakım gerektirmez. Ara ara hafta da bir veya iki defa taranması veya fırçalanması yeterli olacaktır. Çok sık olarak tüy bakımı yaptığınız da bu ırk bundan rahatsız olacaktır. Bu yüzden belirli günlerde ve aralıklarda yapmanız daha uygun olacaktır. 

Chartreux kedisinin ilk çıkış yeri, kökeni ise "Fransa"dır.



Bir önceki hayvanlar alemi konumuzda "Cornish Rex Kedi" ırkının özellikleri, görünüşü, vücut yapısı, tüy bakımı ve temel özellikleri hakkında detaylı bilgilere yer verdik.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

2 yorum:

  1. Sahiplerine taparlar.Heybetli görünümleri ile güçlü ve canlıdırlar

    YanıtlaSil
  2. Cidden gorunumude ozellikleri kadar guzel bir kediymis sevsem eve alinir gibiymis

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.