-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Cymric Kedi Cinsi

ads
ads

Cymric Kedi Irkı ve Özellikleri Nelerdir?

Oldukça sevecek ve aktif kişiliğe sahiptir "Cymric" kedi ırkı.  Bu kedilerin karakterleri diğer cinslere göre daha çok gelişmiş görülmektedir. Özellik bakımından Manx'a çok benzer halleri vardır.  Bundan dolayı bu özelliği sayesinde kendini  daha çok sevdirmeyi insanlara başarmıştır. Bununla birlikte en çok sevilen ve sahiplenilen kediler arasında yerini bulmuştur.


Cymric Kedi Irkının Vücut ve Görünüşü Nasıldır?

Üçgenimsi ve yayvan bir kafa yapısına sahiptir. Kulakları ise küçük olup içi püsküllüdür. Aynı zamanda kulakları içe doğru hafifçe kıvrıktır. 

Cymric Kedi CinsiAğız yapısı çok gelişmiş olup aynı zamanda burnu ile ağzı  küçüktür. Dişi kedilere göre erkek olan ırklar daha güçlü ve daha gelişmiş gözükmektedir. Bu ırktaki kediler orta boydan biraz daha büyükçedir. 

Bacakları kaslı ve kısa biçimdedir. Bu boyut tım "Cymric" cinsleri için geçerli sayılmaktadır. Geniş omuzları ile dikkat çeken ve kemik yapısı gelişmiş aynı zamanda güçlüdür. 

Cymric kedilerinin boyun bölgesinde daha çok tüy bulunur aslan yelesini andıran cinstendir. Bu tüyler vücudun diğer bölgelerine doğru gittikçe azalır ve kısa şekilde, bacaklarında daha kısa olarak görülür. 

Patilerine gelince, patileri oval biçimdedir. Ve kulakları gibi püsküller bu ırkta mevcuttur.

Cymric Kedi Irkının Tüy Bakımı Nasıl Olmalıdır?


Yukarıda belirttiğimiz gibi diğer cinsler göre daha çok tüye sahiptir. Özellikle boyun bölgesi ve patilerde olmak üzere genel olarak tüylü kedi olduğu için bakıma daha çok ihtiyaç duyar. Bunun için yapılması gereken ise ara sıra veya sık sık tüylerin kıvırcık olup birbirine karışmasını önlemek için sever gibi taramak gerekir.  Bunu haricinde haftada  3  4 kere taranmalı ve fırçalanması lazımdır. Kökeni Kanada olarak resmi kayıtlara geçmiştir.


Bir önceki hayvanlar alemi konumuzda "Colorpoint Shorthair Kedi Cinsi" özellikleri, vücut yapısı, tüy bakımın, kökeni vb. gibi bilgileri paylaştık.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

2 yorum:

  1. genetik özelliklerinden dolayı sık sık bademcik rahatsızlıklarına ve farenjite yakalanabilirler.

    YanıtlaSil
  2. Guzel bir kedi ama bakimibir hayli zahmetli gozukuyor evdede zor is zaten

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.