-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » İnanmak İnsana Ne Kaybettirir? (Deniz Taşkan)

ads
ads
Bir gece otururken aklıma şöyle bir soru geldi. Yeryüzünde her dinden insanlar var. Müslümanlar, Hristiyanlar, Yahudiler, güneşe tapanlar,aya tapanlar, yıldıza tapanlar, putperest, zerdüşt vs. Hepsi kendi inancı gereği bir şeylere inanıyorlar.

Aklıma gelen soru şu. "İnanmak insana ne kaybettirir?"


Bu soru şu sebeple geldi. İnanmayan insanlar özellikle İslam dinindekiler başta olmak üzere inanan insanlarla çok uğraşırlar( genelleme değil, inanmayanların içinde insaniyetini kaybetmeyenler de var), onların inançlarındaki kutsal değerleriyle alay edip hatta hakarate, küfüre kadar götürenler oluyor. Maalesef bu dünya genelinde olan bir sorun. Açıkçası cevabını tek başıma bulabileceğim bir soru değil. Belki aranızda fikri olanlar vardır. 


İnanmak İnsana Ne Kaybettirir? (Deniz Taşkan)


Acaba bazı şeyleri daha rahat yapabilmek için kendilerini mi kandırıyorlar, yoksa inanan insanlara kıskançlık gibi bir duygu mu besliyorlar? Yoksa inançların bazı yükümlülükler getirmesinden mi korkuyorlar? Ya da bizim bilmediğimiz başka bir sebep mi var?

Ne diyelim Rabbim hepsine ve hepimize hidayet nasip eylesin. İnanmayanlara İslam'a girmesine sebepler nasip etsin. Yanlış inançta olanlarada doğru yolu göstersin inşaAllah.

SELAM VE DUA İLE


Yazar Hakkında: Deniz Taşkan İslami konular hakkında kendine  özgü yazılar yazmaktadır. Kendine ait birçok makalesi bulunmaktadır. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

12 yorum:

  1. İnanmak insana hiçbir şey kaybettirmez, ibadetlerimizdeki hareketlerin sağlığa faydaları zaten bilim insanları tarafından gün yüzüne çıkarıldı. İnanmamak için bir neden bulamıyorum. Umarım herkes doğru yolu seçer.

    YanıtlaSil
  2. İmanın şartlarından 2si Allaha inanmak ve Ahirete inanmak bunlara inanmayan tam müslüman olmuş olamaz.

    YanıtlaSil
  3. Öncelikle yazıyı çok beğendim. Fakat bu kadar inanç konusuna değinmişken hiçbir şeye inanmayan insanların ne denli hata yaptığını anlatmamak eksik bir yön olmuş. Çünkü hayatta inanmaya değer birçok unsur yer alıyor..

    YanıtlaSil
  4. inanmayanlar için hayatın ne anlamı kalıyor Allah onlarada hidayet versin

    YanıtlaSil
  5. Acaba bazı şeyleri daha rahat yapabilmek için kendilerini mi kandırıyorlar, biraz gizli kalmış dürtüleride çaktırmadan ön plana cıkarmış yazar arkadaş

    YanıtlaSil
  6. İnsan insana bir çok şey kazandırabileceği gibi birçok şeyde kaybettirir. Neler kaybettirir, dostluk kaybettirir, para kaybettirir ve en önemlisi güven kaybettirir.

    YanıtlaSil
  7. inanmak kelime olarak birşeye inanmak olarak görülsede doğru şeye inandığın gibi yanlış şeyede inanabilirisim çok karışbir kavram

    YanıtlaSil
  8. Bu konudan çok iyi aşk sözleri çıkar hocam. Mesela ben inandım ne kaybettim biliyor musun ? Sarsılmaz sandığım güvenimi kırılmaz sandığım kalbimi kaybettim. Ne kazandım dersen ? Kördüm köreldim. Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Bende buna benzer soruları kendime çok soruyorum ve diyorum ki hayır el oğlu dünyanın başka bir ülkesinde doğduğu için ve inandığı için hak din ile tanışamadan ölürse ne olacak diye

    YanıtlaSil
  10. Rabbim içinde en ufak şüphe olanlarada hidayet versin malesef artan nufusa göre inananlarda o oranda azalıyor.

    YanıtlaSil
  11. İnanmak insana ne kaybettirir,Mutluluğu, Gerçeği, Huzuru ve mutlak sakinliği kaybettirir bence

    YanıtlaSil
  12. bir şeyi başarmanın yarısı inanmaktır :) tabi bu din ile alakalı değil fakat doğrudur. Yaparsın, çalışırsın, çabalarsın, sonra Allah'a dua edersin.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.