-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » Eş Seçiminde Anne Babanın Rızası

ads
ads
Evlenmek isteyen kişiler arasında denklik yoksa ebeveynler, "Bu işin sonu kötü vazgeç!" diyebilir. Ama ısrar ediyorlarsa anne ve baba, rızaları olmasa da evliliğe izin vermelidir. 

Evlenirken anne babanın fikri ve rızası mutlaka alınmalıdır. Anne babaya isyan olmaz. Anne babanın gönlünü yapanın rızkı genişler. Allah (celle celalühu) o kişiyi felaketlerden korur. Kaderin öyle bir sistemi var ki ebeveynine hürmet etmeyenler çocuklarından hürmet görmez. Anne babanın kıymetini, anne baba olanlar ancak anlar. Fakat zamanımızda olmayan adalet zulümdür.

Eş Seçiminde Anne Babanın Rızası


Anne ve baba şunu bilmelidir; kendileri evlenmiyor, çocukları evleniyor. Çocuğun razı olup olmamasına dikkat etmelidir. İnsan sevdiğiyle mesut olur. Mesela anne veya baba diyor ki, "O adam içki içiyor, onunla evlenmene razı değiliz." Buradaki mani açıktır. Evlenecek kişi buna dikkat etmelidir. Anne ve babanın sözü İslam'a uyuyorsa onların sözüne itaat edilir.

Fakat onların istekleri İslam'a uygun değil ise yemin de verdirseler onların sözüne uymak zorunda değiliz. "Allah'ın (cc) rızası dahilinde hareket ediniz." En Büyük özgürlük İslam'a köle olmaktır.



Kaynakça:

Yazar: Hekimoğlu İsmail

İyi günde kötü günde evlilik - Timas Yayınları - sayfa - 43

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.