-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Bir Elin Nesi Var, İki Elin Sesi Var

ads
ads

Bir Elin Nesi Var, İki Elin Sesi Var Atasözü ve Anlamı

Tek bir kişi aynı anda birçok işi yapma ihtimali çok azdır. Yani iki elin yapacağı işi tek elin yapması imkansızdır. Tek tek yapılması imkansız olan işlerin, insanlar ile birlikte yapılması halinde hem kolayca yapılır hemde fazla zahmet çekmeden işlerinizi hemen bitirirsiniz. 

Atasözü özünde demek istiyor ki:  "birlik olmak lazım", birlikten kuvvet doğar sözünü hatırlamanız buna yardımcı olacaktır. Birlikte yapılan işlerde rahatlık ve kolaylık vardır. Aynı zamanda bu tür işleri tek bir birey yapmaya kalksa zorlanır yada yapamaz. 

Bir Elin Nesi Var, İki Elin Sesi Var


Birlik olmak, dayanışma içinde olmak bizler içinde çok güzeldir. İnsanlar bu gerçeği çok iyi bilirler ve zamanı geldiğinde birlik olmayı da...

Örnek verecek olursak: Şehir hayatından uzak yaşayan, köylerde hayatını devam ettiren kişiler vardır. Bunlar yeri ve zamanı geldiği zaman tarla ile ilgilenirler. Ancak bu kişi hastalandığında iş yapamaz hale geldiğinde, köylüler birlik olarak o kişinin tarlasını işe yarar hale  getirirler. Ekin biçer ve hasat zamanı gelince kaldırırlar. 


Sonuç olarak: birlik olmak her zaman iyidir. Bu sadece küçük alanlarda değil büyük alanlarda yani devletler arasında da olmalı, zaten ara ara bu tür birlikler olduğunu zaman zaman görmekteyiz. Özellikle İslam ülkelerinin birleşmesi mutlaktır. 

Bir önceki konumuzda "Bir Baş Soğan Bir Kazanı Kokutur" atasözü ve anlamı hakkında detaylı bilgileri açıkladık.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.