-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » BAŞARANLAR TERMAL

ads
ads
Nesi meşhur?  Sorusuna bir yanıt da Afyonkarahisar ilinden gelsin. Bu konuda verilebilecek en doğru cevap Türkiye’nin termal merkezi olmasıdır. Bunun yanı sıra Türkiye de en fazla sayıda kaplıcaya ve otele sahip ildir. Sıcak ve soğuk termal suların ve bunlara ait çamurların, banyo veya solunum yolu ile vücuda alınması, ayrıca fizik tedavi, rehabilitasyon, masaj, diyet gibi yan tedavilerle birleştirilmesi ile oluşturulan tedavi yöntemlerinin uzman denetiminde yapıldığı sağlık tesislerine kaplıca denilmektedir.
 Son zamanlarda talebin oldukça yüksek olduğu kaplıcaların, çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanıldığı kanıtlanmış bir gerçektir. Kireçlenme, romatizma, bel ve boyun ağrıları, kas hastalılıkları, ortopedik problemler gibi birçok hastalığın tedavisinde termal suları kullanılır. Termal sular, vücut direncini artırırken, bedensel ve ruhsal olarak da vücudun dinlenmesine yardımcı olur. Gazlıgöl ili, Afyonkarahisar termal merkezlerinin en başında gelir. Gazlıgöl de bulunan başlıca termaller, Başaranlar Termal, Royal Termal, Özgül Termal, Belediye Kaplıcaları, Hilal Termal,  Başak Termal ve Sefa Termaldir. Termal suları sanılanın aksine, deniz suyundan yüksek oranda daha faydalıdır çünkü içersinde yararlı mineralleri barındırır. Türkiye'de ise termal merkezler Eskişehir, Kütahya, Afyon üçgenin altında bulunmaktadır. Bu termal denize ulaşılabilecek mesafesi en az olan yer Gazlıgöl de bulunduğundan en çok tercih edilen merkezlerden biri haline gelmiştir. Gazlıgöl termal merkezinden çıkan suda bulunan doğal mineraller dünyada ilk sıralara girecek kadar kalitelidir. Son yapılan araştırmalara göre suyunda 37 minerale kadar mineral bulunduğu gözlemlenmiştir. Bu nedenle her şeyin başı sudur cümlesi, Gazlıgöl termal merkezi ile kanıtlanabilir. İnsan vücudunun yaklaşık %70’i su ile kaplıdır. Su dengesini sağlamak, vücut için oldukça önemli ve birçok hastalığın da çözümü haline gelmiştir. Bu durumda su, insan sağlığı için hayati önem taşımaktadır. Özellikle sıcak termal suların kas, kemik ve sinir sistemi üzerine olan etkileriyle ağrıların ciddi bir oranda azaldığı gözlemlenmiştir.
BAŞARANLAR TERMAL


Hem tatile hem de şifaya bütçeye uygun imkânlarla kavuşma fırsatını Gazlıgöl illinin başlıca termal otellerinden olan Başaranlar Termal Otel’de bulabilirsiniz. Kaplıca sularının ferahlığını ve iyileştirici gücünü size sunarken aynı zamanda birçok farklı aktivite ile vücudunuzu da dinlendirmenizi sağlayacaktır. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.