-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Namaz duaları ve sureleri

ads
ads
Merhameti sonsuz Rabbimiz, Kur'an'da dünyayı bir sınav yeri olarak yarattığını, çeşitli güzelliklerle donattığını, insana akıl, fikir, irade, doğruyu eğriden ayırma yeteneği verdiğini, cenneti-cehennemi, sevabı-günahı, şeytanı-şeytanın oyunlarını tek tek öğretir.

İnsanın bu dünyada huzurlu ve mutlu olması, karşısına çıkacak sıkıntı ve dertleri aşması, dünya sınavını başarıyla verip, öbür dünya dediğimiz ahirette de huzurlu ve mutlu olması için Allah'ın yardımı şarttır. Allah’tan yardımı ise dua ederek isteriz. Örneğin yatsı namazında okunan Kunut Duaları da fazileti yüksek bir dua olup, okunması vaciptir. Yaradılıştan zayıf, yardıma muhtaç, nankör, aceleci, nefsine düşkün kullarının şeytanın yalanlarına ve dünya nimetlerine kolayca kapılmaması için namaz dualarında ve namaz surelerinde Rabbimiz sık sık insanları uyarır. Örneğin aşağıdaki namazda çoğu kişinin okuduğu namaz suresinin geçen ayetinde:

"Ben küfre sapanları ( Allaha inanmayanları) bile az bir rızıkla rızıklandırır sonra cehennem ateşine atarım.

Yüce Allah'ı unutmak kul için felakettir. Çünkü Rabbimiz kendisini unutandan uzaklaşır. Yüce Rabbimizin terk ettiği kişi korumasız, her türlü kaza, belâ ve tehlikeye açık hale gelir. Bu duruma en çok kovulmuş ve küfre sapmış şeytan ile yardakçıları sevinir.

Namaz duaları ve sureleri


Peygamber Efendimiz dua eden kişinin duada aceleden, uzun ve süslü sözlerden kaçınmasını, sesini yükseltmemesini, Rabbinin dileğini yerine getireceğine inanmasını, günahlarına tövbe edip, günah işlemekten sakınmasını buyurur.

YazanEnglish

Yazar hakkında: Birçok konuda makaleler yazmakta olan yazarımız bu konuda İslami bir konuya değinerek Namaz duaları ve sureleri hakkında iF okuyucularına bilgiler vermiştir.

Bir önceki konumuz Ramazan bayramı ilgili makalemiz oldukça güzel ve farklı incelikliklere değindiğimiz "2017 Ramazan Bayramı" konumuzu okumanızı tavsiye ederiz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

2 yorum:

  1. namazlarda okunması gereken dualar ve sureler ile alakalı faydalı bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Allah razı olsun güzel paylaşım. ellerinize sağlık .

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.