-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads

ads
ads
Peeling Nedir?

Peeling Nedir? - Peeling Nasıl Uygulanır?

Gözenekler günlük hayatın akışına göre tıkanabilir. Günlük maruz kalınan tozlar ve kirler sayesinde cildinizdeki gözenekler tıkanır. Bu kirlerin etken olduğu nedenden dolayı vücudun belli bölgelerinde özellikle  yüz kısmında akne ve sivilcelerin oluşumuna zemin hazırlar.  Bunun dahilinde cildinizde ölü hücreler meydana gelebilir.  Bunları önlemek için yapılan uygulamaya Peeling adı verilir.  Bu uygulamanın sonucunda cildinizde sivilce ve akne oluşumu en aza iner ve pürüzsüz bir cilde sahip olursunuz.

Kuru cilde sahipseniz, lekeli cilde sahipseniz ve sivilce aynı zamanda kırışıkları gidermek için peeling yaparak ön tedavi yapmış olursunuz. Bunun sayesinde cildiniz canlı kalır ve kırışıklık yok olur sağlıklı bir cilde kavuşursunuz.

Peeling yapmak için illa cildinizde problem yani akne yada sivilcenin olmasına gerek yoktur. Bu yüzden cildinizin sağlığı için ölü hücrelerden kurtulmak nisbetinde bu uygulamayı hafif dozda yapmanız sağlık açısından faydalıdır.

Pelling ile kırışıklıklar giderilir, yağlanma önlenir ve cildiniz tazelik kazanır. Günümüzde birçok kadın bu uygulamayı yapmakta ve güzel ve sağlıklı cilde sahip olmaktadır. Pelling için bazı kozmetik ürünleri bulunmaktadır. Bunun yanı sıra eczanelerde de bulabileceğiniz ürünler mevcuttur evde kolay şeilde yapabileceğiniz bir kaç öneri ile konumuzu sonlandıralım.

Peeling Nasıl Yapılır?

1. Karbonat ve zeytinyağını karıştırın ve cildinize masaj yaparcasına ovalayarak sürün.  Bu uygulama sadece yüz için değil tüm vücudunuz için bu işlemi yapabilirsiniz.

2. Portakal ve üzümü biraz beklenttikten sonra yüz maskesi olarak yukarıda ki şekilde uygulayabilirsiniz.

3. Türk kahvesi de cilde iyi gelmektedir. Ölü hücrelerden cildinizi arındırır ve biraz daha yağlanmasını sağlarsınız.

Peeling etkili yöntemdir en etkili olma zamanı ise duş aldıktan sonra yapılan uygulamadır. Duş aldıktan sonra gözenekler açılır ve bu basit uygulamalar ile sağlıklı cildinizle mutlu olursunuz.  Ancak peeling işlemleri sonrasında cildinizin nemli kalması lazım bunun için nemlendirici kullanabilirsiniz. 

Bunun haricinde peeling uygulaması yapmak isteyenler ilk önce peeling testi yaptırması daha uygun olarak görülmüştür. Bazı durumlarda cildinize bilinmekdik reaksiyonlar oluşturabileceğini unutmayın. 

Yazar: özge mendireci

Bir önceki sağlık ile ilgili konumuz olan Muzun Faydalaları , muz neye iyi gelir, muzun sağlığa faydaları ve daha fazla bilginin yer aldığı makalemizi yukarıdaki bağlantıya tıklayarak gidebilirsiniz.


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.