-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Az veya Bilinmeyen 5 Spor Dalı

ads
ads
Günümüzde oldukça  fazla spor dalı vardır. Birçoğunu hepimiz biliriz ancak bilmediğimiz spor dalları da var. Belki daha önce duymuş olabilirsiniz veya ilk defa yazıyı okuyunca öğreneceksiniz.

Az Bilinen 5 Spor Dalı

1. Korfball: Bu spor dalı ilk olarak 1993 yılında Hollanda'da oynanmıştır.  Sonrasında dünyanın çeşitli ülkelerinde oynanmaya başlanmış ancak fazla tanınmamıştır.  Bu sporun en ilginç yanı ise 8 kişiden oluşan bir takımda 8 kişi   4 kadın, 4 erkek olarak oynanan bir oyundur.  Bu oyun  basketbola biraz benzemektedir. Fakat pota yerine sepet kullanılır.


Bowls: Bu spor ise ilk olarak İngiltere'de oynanmış ve ana vatanı ingiltere'dir. Bu oyunda fazla hareket edilmiyor bu yüzden orta yaşlı kişiler tarafınca oynanmaktadır. Oval şekilde olan topları en yakın hedefe gönderme şeklinde oynanıyor.

Su Altı Rugby: Su altı Rugby’si, 4 metre derinliğe sahip bir havuzda oynanan bir oyundur. 11 kişilik 2 takımdan oluşmakta ve topu kaleye gönderme şeklinde oynanmaktadır.

Pelota: Pelota sporunun ana vatanı Pelota’’dır. 1924, 1968 ve 1992 yıllarında gösteri sporu olarak olimpiyatlarda oynanmıştır. Raket gibi olan el tahtalarının bileklere bağlanması sonucunda topun bu tahtalar ile duvara çok hızlı bir şekilde fırlatılması ile oynanan spor dalıdır.

Bocce: İlk olarak bu sporu Romalılar oynamıştır. Bu oyunda toplar atılıyor ve atılan toplara en yakın yere düşürülmesi sağlanarak oynanan eğlenceli bir oyundur. Bocce oyunu adını romalılardan almıştır ve Milattan öncesine dayanan çok eski oyunlardan biridir.

Bir önceki En5 içerikli konumuzda "5 ünlünün ilk meslekleri" nelerdir? Yakından tanıdığımız ancak ilk mesleklerini herkesin bilmediği beş ünlü ismi konumuzda inceledik. 


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

5 yorum:

  1. Bocce yer yer kıtasal olimpiyatlarda da yer alıyor. Bizim milli takımımız bile var:)

    YanıtlaSil
  2. Su Altı Rugby liseydeken arkadaşlarım bu sporu yapıyordu. Baya sağlam takımları vardı. Sürekli turnuvalara katılıyorlardı. Diğer sporları hiç duymadım.

    YanıtlaSil
  3. pelota ilt defa duydum ama su altı rugby gerçekten ilginç bir spor görmüştüm

    YanıtlaSil
  4. Aralarından sadece Rugby'i biliyorum ama bahsettiğiniz de su altına olanıymış.

    YanıtlaSil
  5. Bu spirlardan sadece su alti rugby sporunu duymusrum. Hatta bir donem yapma sansim olmustu ancak cesaret edemedim

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.