-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Kripto Para Nedir ve Nasıl Alınır?

ads
ads
En basit tanımıyla dijital para birimlerine verilen genel bir isimdir. Kripto para nedir sorusunun cevabını anlayabilmek,  geniş bir literatüre hakim olan bu alanda ki Kriptoloji, matematik, Blokchain, mining, coin, dijital gibi nitelemelerinde ne anlamlara geldiğini öğrenmekle mümkün olabilir. Kriptoloji bu konuda en sık duyduğumuz ve belki de en fazla bilgi sahibi olduğumuz alandır.  

Kriptoloji Nedir? 

Aktuelbilgiler.com Ekonomi editörü Ayşe Güngör, en temel açıklamasıyla Kriptoloji şifreleme ile ilgilenen bilim olarak kaleme alıyor kriptoloji sorusunu. Rakamlar, yazılar ve benzeri olarak tüm mesajlardan oluşan herhangi bir verinin, farklı özelliklere ve belirli bir sisteme sahip olacak şekilde şifrelenerek başka tür bir veriye dönüştürülmesi Kriptoloji’ nin ilgi alanıdır. Şifrelenmiş bu yeni veri, ulaşması gereken alıcıya ulaştığında, hangi sistemle şifrelendiyse, bu sisteme göre çözümlenmesiyle gerçek veriye ulaşılabilir. Elbette çözümlenmesi için hangi sistemle şifrelendiğinin bilinmesi gereklidir. Binlerce yıla uzanan bir geçmişe sahip olan kriptoloji, bu uzun süre içerisinde, sürekli olarak gelişerek, günümüzde kullanılan seviyeye ulaşmıştır.

Dijital Para Birimi Nedir ? 

Aslında internet ve bilgisayarların yaşamlarımızda aldığı önemli ve vazgeçilmez yerle birlikte, dijital para, sanal para gibi terimleri sıkça duymaya başlamıştık. İnternet üzerinden banka hesapları, banka veya kredi kartları kullanarak yaptığımız tüm alışveriş veya fatura ödemeleri de aslında bir sanal veya dijital para olarak düşünülmelidir. Ancak Kripto para birimlerinden farklı olarak, var olan somut bir banka hesabında ki Türk Lirası veya Dolar, Euro gibi döviz cinsinden paramızı ya da bankaların bizlere sağladığı Kredi içeren kredi kartlarında ki para birimlerimizi, internet aracılığıyla kullanabilmemizdir. Bu türlü bir ödeme yapıldığında da 24 saat açık olmamasına rağmen, bankalar arasında birimler sayısal olarak karşı tarafa aktarılarak bir tür sanal veya dijital para oluyorlar. Kısaca internet ağında kullanabilmemiz için sahip olduğumuz paramız veya kredimizi kullanabilmemiz için bankacılık sisteminin sunduğu bir hizmet haline dönüşüyor. Ancak kişisel verilerin güvenliğinin sağlanabilmesi için gerekli güvenlik önlemleri ve çeşitli şifreleme ( Kriptoloji kullanılarak) yöntemlerinin kullanılması zorunlu hale geliyor. 

Kripto Para Nedir ve Nasıl Alınır?


İnternetin yaygın şekilde kullanılmaya başlanması, ticari olarak sağladığı katkılar derken, bu sistemin hızına ve yapısına uygun olarak para birimlerine de ihtiyaç duyulmaya başlandı. Bu durum yeni nesil dijital para birimlerinin de ortaya çıkmasına ve internet aleminin şanına yaraşır bir hızla da gelişmesine neden oldu. Yeni nesil dijital para birimleri, önceki sisteme benzer mantıkla çalışıyorsa da, en büyük farkı para birimlerinin herhangi bir merkezi irade veya ülke tarafından oluşturulmaması ve doğrudan denetlenememesidir. Bu durum dünya ekonomisinin, sürekli globalleşmeye devam eden sistemine aykırı bir duruş sergilediği gibi, zaten pek çok kritere göre hassas olan ülkeler arasında ki ekonomik deneğeler açısından da yararlı olarak görülmüyor. 

Kaynak : https://www.aktuelbilgiler.com/kripto-para-nedir-kripto-paralarin-gelecegi-nasil-olacak/

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.