-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Edu ve Gov Backlinklerin Önemi Backlink Alma

ads
ads
Edu ve gov uzantısına sahip olan siteler bir çıkar beklemden karşılıksız olarak hizmet verirler. Google gibi insalığa ve bilgiye önem veren arama motorları da bu sebepten dolayı edu ve gov uzantılı siteleri el üstünde tutarlar. Bu sayfaların Pagerank ve Trustrank seviyeleri genellikle yüksek olur. Bunun en büyük sebebi Google ‘ın, hiçbir karşılık beklemeyen bu siteleri ödüllendirmek istemesidir. Pagerank sayfaya verilen puanlama sistemi, Trustrank ise sitenin içeriğinin kalitesine verilen puanlama sistemidir. Eskiden PageRank çok fazla önemliyken, alınan backlink sayısı önemli idi. Ancak TrustRank algoritması ile birlikte içeriğinizin kalitesi ve aldığınız backlinklerin kalitesi önemli bir hal aldı. Bu nedenle TrustRank değeri yüksek olan sitelerden alınan backlinklerin yani edu ve gov sitelerinden alınan backlinkler oldukça önemli oldu. Edu ve gov uzantılı sitelerden backlink almak her ne kadar zor olsada imkansız değildir.

Edu ve gov uzantılı adreslerin bazılarında da mediawiki, wordpress, drupal vb.. hazır sistemler mevcuttur. Backlink alabileceğimiz siteleri araştırmak için bazı arama terimleri mevcuttur.

Edu ve Gov Uzantılı Backlink Bulma Yöntemleri

inurl:.gov “Leave a Reply”
Bu kod ile üzerinde blog sitesi bulunan ve yorum yapabileceğimiz gov sitelerini aramış oluruz. Google ‘da arama alanına bu kodu yazıp çıkan sitelere bakmamız yeterli olacaktır.

site:.gov blog
Bu kodu yazdığımızda ise gov uzantılı blog sitelerini aramış oluruz. Çıkan sonuçların hepsi yorum yapılabilinir bloglar olmayabilir.

“powered by wordpress” site:.gov
WordPress kurulmuş olan gov sitelerini bulmamıza yarayacak olan arama kodu.

“powered by vBulletin” site:.gov
vBulletin forum sistemi yüklü olan gov sitelerini bulmamıza yardımcı olur.

inurl:.gov“submit link”
Sitemizin adresini ekleyebileceğimiz gov uzantılı siteleri bulmamıza yardımcı olur.

* Aynı kodlar üzerinde .gov olan kısmı .edu olarak değiştirirsek aynı özellikleri edu uzantılı siteler için aramış oluruz. site:.edu blog gibi…

Edu ve Gov uzantılı sitelerden backlink alma hakkında sizleri bilgilendirmeye çalıştık. Makalemizi okuduğunuz için teşekkür ederiz...

iyi  günler....

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

2 yorum:

  1. gov lardan link almak çok zor oldu artık...başka bır yontem bulmak...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aramaya devam... Rüyalarınız anlam bulsun rüya tabirleri yorumları

      Sil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.