-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » ADHD Nedir?

ads
ads
sağlık
Çocukları ve yetişkenleri binlerce kişiyi etkileyen davranış bozukluğu anlamına gelmektedir.

ADHD (Dikkat eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu)
Son 25-30 yılda ortaya çıkması  sıklık kazanan çocukluk dönemindeki önemli psikiyatrik hastalıklarından biridir. Bu bozukluk, ilk olarak 1902 yılında George STILL ismindeki İngiliz doktor tarafından tanımlanmıştır.


Dikkat Eksikliği

Bir işi yaparken yada okulda  ders dinlerken çalışırken vb durumlarda kendini odaklayamama dikkatini tam olarak veremeyip konsantre olamama  gibi durumlarıdır. Ve bu yüzdende  çok hatalar yapabilme durumu söz konusudur. 


Hiperaktivite (Aşırı Hareketlilik)


Kişinin sürekli hareket içinde olması, eller ayakların kıpır kıpır olması ve çok konuşma gibi durumun söz konusudur.


İmpulsivite (Dürtüsellik)

Sabırsızlık sırasını bekleme zorluğu   muhabbet esnasında beklemeyip karşısındaki insanın sözünü sürekli kesme oyun oynarken    arasına girme soruların soruların sonu gelmeden beklemeyip cevap verme  durumu, bu belirtilerin yedi yaşından önce de bulunması, en az iki ortamda okul ve ev ortamında bu belirtelerin meydanda olması kişinin veya cocuğun yaşamını olumsuz etkileyecek durumda olması gerekmektedir.

ADHD'yi etkileyen psikososyal Nedenler

Temel bir etkiden ziyade hazırlayan ve problemin ortaya çıkışını hızlandıran öğeler olarak ele alnınır. Geçimsizlik,  parçalanmış aile yapısı, cocuk yetiştirme yurdunda yetişmiş çocuklarda  duygusal bağla geliştiği öne sürülen bir rahatsızlıktır.

Tedavisi


Tıbbi tedavi, psikostimülan ilaçların kullanımı, anne-baba eğitimi, öğretmen eğitimi desteği, özel eğitim çalışmaları, davranış terapisi birlikte sağlanmaktadır.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.