-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » Beslenme Ve Uyku Bozuklukları

ads
ads
Sağlık

Uyku Bozuklukları Ve Beslenme

Uyku  Sorunu çeken insanların sayısı oldukça yoğun, kalitesiz uyku  ve uykuyu tam alamamamın  sonucunda  gün boyunca halsizlik yorgunluk konsantrasyon azlığı gibi durumları da beraberinde getiriyor ve bu şekilde kişi  tam uykusunu alamadığından  gün içerisinde  asabiyet  ve mutsuzluk belirtileri de meydana getirebilir. Bunun yanında     yeterki kadar uyumuş olduğunuz halde  kendinizi hala  dinlenmemiş  gibi  hissedebilirsiniz. 

Beraberinde  Gelen Hastalıklar

Obezite mi uyku bozukluğuna neden oluyor yoksa uyku bozukluğumu obeziteye davetiye çıkarıyor? Sorunun cevabı  obezite kişilerde  uyku bozukluklarına yol açmaktadır  aynı zamanda uyku bozuklukları da  obeziteye yol açmaktadır. 

Uykusuzluk nedeni ile   kronik  diğer hastalıkların oluşması mümkündür; insülin ve kan  şekeri seviyelerini tetikleyerek şeker hastalığına neden olabileceğini uzmanlar bildirmektedir. Aynı  zamanda   kalp krizi  riski ve  yüksek tansiyon riskini artırır. Ve bunun yanında  uyku sorunu olan kişilerde  depresyona  da neden olabilmekte   beyin kalitesini  azaltmakla birlikte günün  saatlerinde     asabiyet gerginlik halsiz bir gün geçirmenize neden olmaktadır. 

Akşam Yemeğinden Sonra İyi Bir Uyku İçin Yapmanız Gerekenler


*  Akşam yemeklerden sonra tatlı  türevi yiyeceklerin yerine  yarım yağlı bir fincan süte tarçın ekleyiniz.

*  Akşam yemeklerinden  sonra çay zevkinin  yanı sıra  kuruyemiş, cips ve büskivi alışkanlarının aksine  şekersiz açık çay veya bitki çaylarının yanında 2 tane kepekli grisini veya yarım paket meyveli diyet bisküvisi yiyebilirsiniz.

*  Akşam yemeğinden  sonra spor alışkanları olan için  için, spor anında  kesinlikle  3-4 adet kuru meyve yiyiniz hem kan şekerinizi üzenleyecektir. hem de spor sonrası yağ yakımından dolayı artan iştahınızı kontrol altına alacaktır.

*  Spor dan sonra  ve yatmaya 1-2 saat kala tehlikeli zamanlara dikkat edin ve doğru besinleri yiyin.  Spor sonrası 1 şişe soda (ter ile kaybedilen elektrolit seviyesini dengeler), 1 kase yarım yağlı yoğurt (kaslarınıza iyi gelir) yahutta süt (tok  tutar) 

*  Kendizi çok aç hissederseniz  yemek yeme  ihtiyacı olursa kişde  orta boy yağsız salata yapınız  içine  2 dilim light peynir, 1 orta boy kivi kesip  yanında 1 adet kepekli ekmek  de yiyebilirsiniz

*  Fiziksel  halsizliğe iyi gelen fındık, ceviz, badem akşam yatmadan  bir saat önce sakinleştirici  etkisi olan papatya çayı ile 4-5 adet içilerek  hem tokluk hissi verir hem gece hücre yenilenmesi fazla olan cildinize  parlaklık verir hem de karın yağlarınızı yakıcı etkisininde olduğunu unutmayınız.

*  Akşam yemeklerinde  aşırıya kaçmamak  için yemekten 2-3 saat önce tost ekmeği ile yapılmış yağsız tost ve ayran içiniz. 



ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.