-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Kalp Ritminizi Koruyun!

ads
ads

Kalp Ritminin bozukları genel olarak yaşlı kişilerde daha sık rastlansa da hemen hemen her yaşta kendini gösterebiliyor ve bazıları hayati risk taşımazken bazıları ise ani ölümler ile karşı karşıya gelinmesine neden oluyor.


Sağlık

Kalp Ritim Bozukluğunun Nedenler Hangileri?

Kalbin kasılması için elektrik uyarı gerekmektedir. Düzenli aralıklar ile kalbin  sağ kulakcığında  elektrik uyarı veren hücreler vardır. Bu elektrik uyarılarının kalbin  her bölgesine yayılması gerekir. Elektriğin kalp içindeki yayılmasını izlediği ardı ardına dizilmiş adeta elektrik kablosu gibi  sıralanmış hücreler vardır. Bu durumdan dolayı kalp kası  bu  elektrik iletiye cevap verir. Adı geçen bu şekildeki anormallikler sonucu kalp ritim bozuklarının oluşmasına neden olur. Ritim bozuklu bazen kalp atışının hızlanması, teklemesi ve bazen de yavaşlaması   gibi durumlarda ortaya çıkar. 

Kalp Ritim Bozukluğu Belirtileri Nelerdir?

En çok  rastlanılan ve bilinen belirtiler arsında  çarpıntı hissi yer almaktadır.  Hastaların bu   belirtileri anlatırken kullandıkları genel sözlerden bazıları "Kalbim sanki ağzımdan çıkacak, Kalp atışlarımı  vücudumda hissediyorum, kalbim o an  dışarı çıkacak" gibi ifadeler kullanırlar.  Bu durum bazen  ani olarak bazen ise saniyelerle ifade edilecek kadar kısa sürer ve bazende dakikaları alacak kadar zaman  sürer ve  bazen de saatler  boyunca sürebilir ve aniden son bulur. Bir diğer  belirti ise   baş dönmesi olarak bilinir ve bayılma olarak sonuçlanabilir. Bu durumdan dolayı olan bayılmalarda  hayati önem risk taşımaktadır. 

Ritim Bozukluğu İçin Uygulanan  Testler Nedelerdir?

Ritim bozukluğunu  test edilmesindeki en önemli  test yöntemi EKG denilen ( Kalp Elektriğinin Kayıt Edilmesidir ). Bununla birlikte  EKG'nin tanı koyabilmesi için   kalp ritim bozukluğu anında  kayıt edilmesidir. Misal; Ritim bozukluğu şikayeti yada  çarpıntısı olan kişi    yakınında bulunan    sağlık kurumuna gidip  EKG çektirir ise  o anda  ritim bozukluğunun  türü de  belirlenmiş olur.  Bunun haricinde bazı ritim bozukları ise  kısa süreli olmaktadır. Bundan dolayıdır ki bu durumlarda  ani tanı koymak mümkün  değildir. Bu gibi durumlarda hastaların  kayıt edebileceği  cep telefonu büyüklüğünde   cihazlar mevcuttur. Bu gibi durumlarda  kişinin o anda kendi  ritim bozuk  bozukluğunu kayıt  etme imkanı sağlmaktadır. 

Tedavi Yöntemleri Neler?

Kalp ritim bozukluğunun bir  çoğu iyi huylu olarak bilinir. Tedavi edilmeleri gerekmez fakat  rahatsız  edici   olayların azaltılması için  ilaçlar kullanılabilir. Bazılarında ise  kesinlikle tedavi edilmesi gerekmektedir. Ritim bozukluğu ilaçları  ile  bu durum    engellenebilir. Hekimin verdiği ilaçların kullanımı  sonucu  kullanım süresince  ritim bozukluğu  görülmeyebilir.  Kalp içinde    pıhtı oluşmasına neden olan kalp ritim bozukluklarında pıhtı oluşmasını engelleyen ilaçların hayati önemi vardır...

Etiketler: Kalp, ritim,  kalp ritmi,    kalp atışları,     tansiyon,  ritim bozuklukları,  çarpıntı, kalp çarpıntısı,  tedavi yöntemi, kalp ritim bozukluk tanı, kalbin hızlı atması, kalp krizi,

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.