-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Hayvan Tüyleri Kist Yapar mı?

ads
ads
Sağlık

Evcil Hayvan Tüyleri Kist Yapar mı?

Evcil hayvan besleyenlerin bilmesi gereken gerçekler.  Kuş, köpek, kedi  vs. gibi  evcil hayvanları evlerinde beslemek isteyen bireylerin  çekindikleri bir  kaç nokta olduğundan, bu tür hayvanların özellikle kedi, köpek'lerin tüylerinin insanların hayvanla temas ettiklerinde herhangi bir  hastalık belirtisinin çıkıp çıkmayacağıdır. Genel olarak köpek, kedi tüylerinin insanlara  çok zararlı olduğu düşünülür. Ancak    tahmin edildiği gibi   evcil hayvanlar doğaya göre donatılmış ve   mikroplara karşı kendini koruyan sistemleri vardır.  Evcil hayvanda insanlara hastalık ve rahatsızlık bulaşma  riski bulunmaktadır.

Toplumda  hayvan kıllarının yutulması  sonucu kist oluşacağı yanılgısıdır. Genel olarak  toplumumuz bu şekilde bilmektedir. Kedi ve köpek  kıllarının yutulduğunda herhangi bir iç organa  tutunarak kist ve  rahatsızlıklara  neden olmamaktadır. Kist yapan, evcil hayvanınızın tüyü değil evcil hayvanınıza bulaşan parazit yumurtalarının ağız yoluyla alınmasıyla gerçekleşen paraziter bir hastalığın sonucudur.


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.