-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Selülit Nedir ?

ads
ads
saglık

Selülit Tanımı ve Oluşumu

Eskiden  toplum     bu  zamana göre daha hareket halinde ve durağan bir hayat sürmemekteydi. Bundan dolayı kilo ve selülit sorunu yoktu. Haliyle insanların günlük hareketleri azaldıkça  bunun sonucunda kilolar ve selülit gibi rahatsızlıkları da beraberinde getirdi.   Teknoloji  hiç şüphesiz   hayatımıza  çok  fayda sağlamıştır ve yararları da devam etmekedir. Fakat gelişen teknoloji sayesinde insanların hareketleride azalıyor  teknoloji sayesinde  zaman ne kadar hızlıysa bir o kadarda insanlar yavaşlıyor. 

Bir çok olumsuzlukların sonucu hareket  azlığından   karşı karşıya kadınlar kalıyor. hareket kabiliyeti asgari olan mesleklerde çalışan hanımlar,  selülit ve kilolardan  çokça şikayetçi oldukları  aşikardır. 

Selülit Nedir?

Cildin bağ dokusunda ağrılı modüllerle ilerleyen , epidermis te portakal kabuğu görünümü yaratan, kıvrımlı olarak gözüken bir rahatsızlıktır.


Selülit Neden Meydana gelir?

* Kan dolaşımı bozuklukları
* Genetik açıdan
* Hormon bozuklukları
* Bağ dokusu zayıflığı

Hangi Dönemlerde  Görülür?

* Menepozdan önce ve sonra % 25
* Tüm Yaşlarda % 43
* Gelişim Döneminde vakarda % 12

Şişman,  zayıf, orta kilolu kadınlar  eşit olarak  selülit görülebilir.

Selülit İçin Önlemler

Vücutta biriken toksinleri atmak için günde 1,5 litre su içmek gerekir. Kalori değerleri   en asgari olanları tüketmelisiniz. Sağlıklı yaşam için düzenli olarak spor yapmayı unutmamalısınız böylece kan dolaşımınız da   düzene girmiş ve selülit ve kilo belirtilerinden uzaklaşmış olursunuz.



ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.