-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Ölülerin Kitabı

ads
ads
Ölüler Kitabı, antika mısır cenazelerinde okunan metinleri içeren ve cins siftinlik "Günden dışarı Gidenler" olan bir kitabın, Alman bilimadamı Richard Lepsius aracılığıyla 1842'de bu metinlerin birtakım kısımlarını biraraya getirerek oluşturduğu kitaptır.


Bilimadamlarına göre, antik mısır halkı aracılığıyla kullanılan Ölüler Kitabı, ölümden ahir yaşamda lazım olacak bazen emir ve yönlendirmeleri içermekteydi. bütün çare ve dualar her cenaze için her seferinde okunmaz, içtimai heykel ve zenginliğe bakarak tefavüt gösterirdi. bazen önlem ve dualar Tanrılara armağan takdim etmek amacı ile kullanılırken, bazılarıysa öteki tarafta yürüyebilmeyi veya ölümden sonraki hayatta gene ölmemeyi sağlayıcı organizatör yönlendirmeleri içerirdi. Sanılanın aksine, Ölüler Kitabı ölen insanları diriltmek için değil, ölümden sonraki yaşamda ölen kişiye sistem temsil etmek ve hayatını dizmek amacı ile oluşturulmuş metinlerden oluşmaktaydı. antik Mısır'da ölümden sonraki yaşamın cenneti olarak düşünülebilecek sazlık tarlalarına ulaşmayı isteyen her Mısırlı için, ölüler kitabı onlara kez gösteren bir orijin olarak 18. hanedanlıktan başlayarak kullanılmaya başlanmıştır. tılsım 125 125. önlem ölüler kitabının en aşırı tanınmış tılsımlarından biri olup, sonuç olarak ölen kişinin halik Osiris'e ve 42 hakem aracılığıyla hayatında yaptıkları ile alakadar yargılanmasını içermektedir.

Ölen kişinin kalbi ve atıfet oranı hak Osiris, ilahe olarak malum İsis ve Neptis, ve yazıcı hak Anubis karşısında tartılır. hu Osiris kararı verir ve tanrıça İsis' in taşıdığı sıdk tüyü ile karşılaştırılır. Tüy elan korkulu ise kişi şerç tezyifkâr maruz etkili aracılığıyla yenilir.Eğer tüy yeğni hasılat ise nefer İsis ilee yanında cennete gider. bazı bilimadamlarınca çare 125'te bahsedilen 42 sorumluluk ve bu günahlara ait suçsuzluk açıklamalarının (Örn. sirkat yapmadım, cinayet işlemedim vb.), Musevilikteki ön buyruk için üs oluşturduğu öne sürülmektedir.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.