-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Alanya Arkeoloji Müzesi

ads
ads
Müzenin kazı bilimi ve etnografya bölümleri vardır. arkeoloji bölümünde Alanya çevresinde bulunarak sergilenen en eski günlü eser, M.Ö. 625 yılına ilgilendiren Fenike dilinde bir taş yazıttır. Müzenin en stratejik eseri ise mitolojide acıklı bir öyküsü olan Herakles'in heykelidir. İsa'dan sonra 2. yüzyıla tarihlenen tunç döküm Herakles heykeli ayrı bir salonda sergilenmektedir. Alanya arkeoloji Müzesi'nde Arkaik, Klasik, Hellenistik, Roma, Bizans dönemine ait bronz, mermer, pişmiş toprak, pencere ve mozaik buluntularla servet sahibi bir karavaş kutuları ve sikke koleksiyonu vardır.


Alanya arkeoloji Müzesi, Antalya ili Alanya ilçesinde bulunan müzedir. Müze, Ankara bulunan anadolu Medeniyetleri Müzesi'nden getirilen tunç Çağı, Urartu, Frig ve Lidya dönemine ilişkin eserlerle 1967 yılında açılmıştır. daha sonra, bölgedeki hafriyat çalışmalarından çıkan eserlerle müze genişlemiş ve zenginleşmiştir. Müzenin arkeoloji ve budun betimi bölümleri vardır. kazı bilimi bölümünde Alanya çevresinde bulunarak sergilenen en esbak tarihli eser, M.Ö. 625 yılına ilgilendiren Fenike dilinde bir taş yazıttır.

Müzenin en stratejik eseri ise mitolojide acıklı bir öyküsü olan Herakles'in heykelidir. İsa'dan sonra 2. yüzyıla tarihlenen tunç döküm Herakles heykeli ayrı bir salonda sergilenmektedir. Alanya kazı bilimi Müzesi'nde Arkaik, Klasik, Hellenistik, Roma, Bizans dönemine ilişkin bronz, mermer, pişmiş toprak, içki ve mozaik buluntularla zengin bir çaker kutuları ve sikke koleksiyonu vardır. Bunların yanı sıra selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ilgili Türk - İslam eserleri de bulunmaktadır. etnografya bölümünde Alanya çevresinden derlenen ve bölgenin halk bilimsel özelliklerini yansıtan, yörük kilimleri, alaçuvallar, heybeler, giysiler, işleme örnekleri, silahlar, jurnal yararlanma kapları, takılar, namahrem yazmaları ve ova takımları üzere objeler ile eski bir Alanya evine ait günce göz sergilenmektedir. Ayrıca, müze bahçesinde bile Roma, Bizans ve İslami dönemlere ilgilendiren taş eserler vardır.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.