-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » Sütün Önemi Osteoporozdan Korunalım

ads
ads
Sağlık

Osteoporoz nedir?

Osteoporoz, Genel anlamı ile kemik erimesi olarak da bilinen, kemiklerin kütle kaybetmesine neden olan  ve en münteşir görülen kemik metabolizması hastalığıdır. Kemiklerin kitle ve kalitesindeki eksilme kolaylıkla kırılabilmesine sebep olmaktadır. 50 yaşın üzerine her 8 kişiden 1’inde osteporoza sınırlı esas kırığı gelişmekte olup bu tartı matem ile beraberinde artmaktadır. Osteoporotik kırıklar olarak tanımlanan kırıklar, omurga, kaide ve namahrem bileği kırıklarıdır.

Vücudumuzda, bir taraftan yorgun kemiklerin yıkımı olurken öteki taraftan yeni kemiklerin oluşturulduğu bir balans sözcük konusudur. Bu dengede, kemiklerin yıkımının fena  olması yahut  yenilenmenin yeterli olmamasına mecbur oluşan dengesizlik, osteoporoza neden olabilmektedir.

Düzensiz beslenme, hareketsiz hayat tarzı, kalsiyum eksikliği nedenleri ile meydana çıkabilen Osteoporoz hastalığından koruman için uzmanların önerisi düzenli beslenmenin yanında günde iki bardak süt içilmesini önermektedir. Osteoporoz hastalığı halk arasında kemik erimesi olarak da bilinmektedir.  Kemik erimesi hastalığına yakalanma riski erkeklere oranla kadınlarda daha çok olduğunu uzmanlar bildirmektedirler.  50 yaş üzeri her kişinin  günde iki bardak süt içerek Osteoporoz riskinin azalacağını uzmanlar açıklamışlardır.



ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.