-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » Oblivion (2013)

ads
ads
sinema

Oblivion Filmi ( 2013 )

Vizyon Tarihi: 12 Nisan 2013
Yapımı :
2013 - ABD
Tür : Bilim Kurgu , Aksiyon , Macera
Süre: 124 Dakika
Yönetmen : Joseph Kosinski
Oyuncular : Morgan Freeman , Tom Cruise , Olga Kurylenko , Nikolaj Coster-Waldau , Melissa Leo
Senaryo : William Monahan , Joseph Kosinski
Yapımcı : Peter Chernin

Oblivion Filminin özeti:

Jack isimli yarbayı, askeri yönetim kurulu 2017'de insanların "dünya" ismini verdikleri bir gezegene doğru keşif uçuşları yapmakla görevlendirirler.  Deneyimli asker Jack aynı zamanda  insansız uzay araçlarının teknisyenidir.

İnsanlığın büyük bir durum sonra yok  oluştan evvela ne koşullarda yaşadığını araştırmakla beraber yaşayan her ne bir canlı olup olmadığını bulmakla görevlendirilir. İnsanlığın bir zamanlar yuvası olan dünya gezegeni kimi uzaylı canlılar aracılığıyla istila edilmiştir ve gezegende hala varlıklarını sürdürmektedirler. Jack tüm bunları araştırmakla görevliyken, karşısına hiç  beklenmediği anlar ve canlılar çıkacaktır. Yağmacılar diye adlandırılan bu canlılar aslında  insanların ta kendisidir.


Tron filmi ile tanıdığımız yönetmen Joseph Kosinski'nin yönettiği film, yönetmenin kendi  romanından sinemaya uyarlanmaştır.. Afet sonrası bir kurguya iye olan filmin kadrosun da Tom Cruise'un yanı sıra Olga Kurylenko, Andrea Riseborough, Nicolaj Coster-Waldau, Melissa Leo ve Morgan Freeman rol almaktadır.

Film genel olarak akıcı ve sıkılmadan izleyebiliyorsunuz. Bilim kurgu dalında orta derece denebilir. Ancak fazlaca abartıldığını düşünmekteyiz. Evet görsellik, senaryo ve kurgu açısından kötü diyemeyiz. Fakat çok muhteşem de diyemeyiz. İzlenmesi gerekir ve her insana göre bu anlayış değişebilir. Beklentilerinizin altında olabilir akıcı, sıkılmadan sürüklenebilirsiniz ama sonunda kararsız kalarak çok iyi olmadığı yönünüz ağır basar.  iF olarak puanımız. 10/6



ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.