-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads

ads
ads
Beşinci Hastalık Nedir?

Beşinci Hastalık Belirtileri Hangileri? Beşinci Hastalık nasıl meydana gelir? Beşinci Hastalık ve tedavisi hakkında.


Beşinci hastalık tanımı: döküntünün meydana geldiği özellikle kollar ile birlikte yanaklarda beliren virüs sonucu oluşan hastalıklardan bir tanesine verilen isimdir "beşinci hastalık".

Bu hastalığa yakalanma nedenleri arasında özellikle , B19 insan parvovirüsüdür. Gene olarak bahar ayı zamanında yahut  okul öncesi ve okul çağlarındaki yaşta olan  çocukları etkilemektedir Beşinci hastalık  solunum yolu ile bulaşabilmektedir.  İlk belirtileri  öncelik olarak yüzün iki bölümünden  belirginleşerek kendini göstermektedir. Hastalığa yakalanan kişinin yüzü  parlak ve kırmızı renkte olur.  Bundan sonrasında  vücudunda döküntüler gözükebilir.

Merkezden dışa doğru dantelli bir ten görünümü vardır. Bazı zamanlarda ise  ateş görülmektedir. Hamile bir kadın bu virüsle enfekte olursa doğmamış bebeğinin cildinde bu zararlar oluşabileceği riskini göz önünde bulundurmalıdır.  Büyük yaştaki kişilerin geneli  bu virüsün antikoru vardır ve genelde çocukları etkilemektedir . Belirtisi ; isilik, ateş, eklem ağrısıdır. Yanaklarda isilik görülebilmektedir.

Bu belirtilerin haricinde bacaklarda veya kollarda  ağrı ateş ve isilik en sık rastlanılan belirtilerin arasında yerini alır.  Bağışıklık sistemi sorunu ve anemi belirtileri olabilmekte  normal  bir kan testi ile enfeksiyon varlığı ve hastalık kolayca tanı konulur. 
Çocuklarda tedavisi ateş ve ağrıları gidermek için verilen ağızdan alınan hekimlerce verilen ilaçlar ile tedavisi yapılmaktadır.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.