-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » WordPress Otomatik Sayfa Yenileme Kodu

ads
ads
Birçok haber sitesinde ve büyük sitelerde  refresh (otomatik sayfa yenileme) olduğu fark etmişsinizdir.  Bazı siteler bu kodu alexa değerini daha çabuk düşürebilmek ve reklam gösterimini yükseltmek için kullanabiliyorlar.

Sitenizde Google Adsense reklamları yayınlıyorsanız eğer bu kodu kullanmanızı tavsiye etmem. Her ne kadar gösterim çoğalsa da bu adsense  kurallarına aykırı olduğundan ban yeme riskiniz daha yüksek olacaktır.

Aşağıda paylaştığım kod sadece ana ziyaretçiniz ana sayfada olduğu zaman belli bir süreye (sizin ayarlardığınız süre) göre ana sayfa kendini yeniliyor. Bu şekilde olması sizler açısından daha iyi her sayfada yenilenen kod ise  ziyaretçilerinizi kaçırmanızı sağlar.  Bir  video veya uzun bir yazı okuduğunu düşünürsek o anda belirlediğiniz  60 saniye içinde safa yenilendiği zaman video tekrar başa dönecek ve bu yüzden ziyaretçiniz belkide  bu durumdan dolayı sitenizi terkedecetir.

BU yüzden  WordPress sitelerinizin sadece ana sayfasında yenileme yapan kodu kullanınız. 

Aşağıdaki kodu wordpress admin panelinden >> Görünüm + Düzenleyici >> header.php bölümünde <head> kodunun altına ekleyin.


WordPress Otomatik Sayfa Yenileme Kodu


Kod içinde bulunan 180 sn olan süreyi kendinize göre belirleyin. 60 saniyeden düşük olmaması önerilir. ibrahimfirat.net yazan yere kendi site adresinizi yazın.

<meta http-equiv="refresh" content="180;url=http://ibrahimfirat.net/">




 Bir önceki konumuz >>  WorPress İçin Hızlı İndex Almak

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

6 yorum:

  1. Açıkcası çok siniri oluyorum bu yenileme olayına,çünkü tam uzun bir makale ya da video izlerken çat diye sayfa yenileniyor ve hemen o siteyi kapatıyorum.Tavsiye etmem kanımca..:)

    YanıtlaSil
  2. Bende hiç sevmiyorum otomatik sayfa yenileme kodu kullanılan siteleri. Bir kez denk geldiğinde terk ediyorum açıkçası siteyi, gezeceğim dolaşacağım olsa da. Alexa düşürmek için sonuçta bir çok yöntem mevcut, sayfa yenileme kodu kullanmak amatör gösteriyor. Ayrıca iyi de bir not düşmüşsünüz adsenseye sahip siteler kesinlikle bu kodu kullanmaktan uzak durmalı.

    YanıtlaSil
  3. bir çok haber sitesi ve sık yenilenen siteler için olmazsa olmazdır bu sayfa yenileme olayı ama bunun sadece kategori ve anasayfada olması gerekir düşüncesindeyim. Single yani içerik sayfasında olursa eğer haber okuyan okuyucunun okuma esnasında sayfasının yenilenmesi hoş olmaz...

    YanıtlaSil
  4. Sonuna kadar katılıyorum sana içerik sayfasında refresf kodu kötü adam konu okurken sayfa yenilenince adam o siteye girmez. Ana sayfa da olsa en iyisi kategoride olabilir

    YanıtlaSil
  5. bu alexa için de epey önemlidir, haber sitelerinin anlık haber girdiğini varsayarsak onlar için de önemlidir bu sebeple faydalı bir kod ama bazı arkadaşlar içeriğin olduğu sayfaya da ekliyor. bu okuyucunun tam içeriği okurken yarıda yenilemesine sebep verir ve siteye yarardan çok zarar verir.

    YanıtlaSil
  6. Hocam senin bu yaptığında anasayfaya yönleniyor aynı sayfada kalmasını nasıl ayarlayacağız?

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.