-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » » Hipertrikoz Nedir , Hipertrikoz Ne Anlama Gelir?

ads
ads

Hipertrikoz hastalığının adı (kurt adam sendromu) nedir?

Hipertrikoz Nedir ,  Hipertrikoz  Ne Anlama Gelir?
Hipertrikoz, dünyada görülen en garip hastalıklardan bir tanesidir. Dünyada en ilginç 7 hastalık bulunmaktadır. Bu hastalıkların arasında "Hipertrikoz" bulunmaktadır. Bu rahatsızlık deri hastalığı olarak bilinmektedir. Bu yüzden insanı sosyal olarak çok olumsuz etkilemektedir. 

Bu hastalık neticesinde kişinin psikolojik durumu da bozulmakta ve kendini sosyal ortamlardan uzaklaştırmaktadır. Fakat hipertrikoz dünya genelinde çok nadir görülen hastalıktır. Halk dilinde buna "Kurt adam sendromu"da denilmektedir.

Çok eski zamanlardan beri günümüze kadar var olan kurt adam sendromu (hipertrikoz) doğuştan meydana gelen türden hastalık değildir.  İlk olarak  Avustralya'da 1968 senesinde görülmüştür.  Aynı zamanda bir diğer isim olarak "Ambras sendromu" denilmektedir. Bu rahatsızlığın temelinde tam olarak ne olduğu henüz bilinmezken en önemli etkenin genetik bozukluk olduğu söylenmektedir. 

Çok nadir görülen ve ilginç olan Hipertrikoz hastalığı görüldüğü zaman çok açık şekilde anlaşılmaktadır. En belirgin belirtileri ellerde, kollarda, bacak, sırt, omuz ve yüzde çok aşırı şekilde kılların çıkmasıdır.  Bu aşırı tüylenmenin henüz neden olduğu belli olmazken kesin bir tedavisi de bulunmamaktadır.  Bundan dolayı hasta psikolojik bir çöküntü ile kendini dış dünyadan olduğunca uzaklaştırmaktadır. Belki aylarca dışarı çıkmamasına ve kendini günden güne kötü hissetmesini sağlamasıdır. Deride meydana gelen  tüylenme bazı kişilerde tüm vücuda aşırı şekilde yayılabilmektedir. 



kurt adam
Birçok hastanın asıl şikayeti  çevresindeki kişiler tarafınca alay edilmesidir. Bu yüzden hastaların çoğu  psikolojik destek almaktadır.  Kurt adam sendromu hastalığı olan  kişiler  bazı ülkelerde dış dünyadan uzaklaştırılarak karantinaya alınmaktadır. 

Dünyada en ilgin 7 hastalıktan bir tanesi olan Hipertrikoz  günümüze kadar toplamda 50 kişide görülmüştür. Hastaların hemen hemen hepsi bunun geçici bir durum olduğunu yahut gerçek olmadığını düşünmektedir.  Kurt adam sendromu görülen 50 kişide ki bulguların hepsi aynı türden çıkmıştır. 

2008 senesinde Hindistan'da yaşayan küçük bir çocukta sendromun belirtileri çıkarak gazete ve haberlere konu olarak  bu hastalığın gerçekliği o yıllarda tamamen kanıtlamıştır. 

Bazı uzmanlara göre hastalığın temelinde yatan hormon bozuklukları veya testosterondan kaynaklandığı belirtilmektedir.  Aynı şekilde Hindistan'da yaşayan ailenin 3 kız kardeşinde bu hastalık görülmüş ve uzmanların araştırmalarına göre Hipertrikoz hastalığının genetik soydan geçebilen bir tür olduğunu da öne sürmüşlerdir. 



hipertrikoz
Toplamda  dünya genelinde en çok Hindistan'da görülen kurt adam sendromu ülkemizde hiç kimsede günümüze kadar görülmemiştir.  Günümüzün gelişmiş teknoloji sayesinde hastalar artık eskisine göre daha rahat şekilde  tüylerden kurtulabilmektedir. Ancak dediğimiz gibi genel olarak bir tedavisi yoktur.  Epilasyon ve lazer tedavisi ile geçici olarak aşırı tüylerden kurtulmak mümkün hale gelmiştir. Bu şekilde hasta psikolojik olarak kendini rahat hissetmekte ve sosyal ortamlarda bulunabilmektedir. 

Uzmanlar  hipertrikoz hastalığının tedavisi için araştırmalarını sürdürmekle birlikte vücuda bazı salgıların enjekte edilerek ilerleyen çalışmalar sonucunda tedavi edileceğini açıklamaktadırlar. 

Bir önceki konumuz olan "Migren Nedir?" isimli yazımızı okuyabilirsiniz. Migren nasıl bir hastalıktır. Migren tedavisi, migren kimlerde görülür?. Migren Tedavisi Cerrahi Yöntem İle Tedavi Edilebilir mi? Migren ameliyatı olduktan sonra hastaların neler yaşadıklarına dair geniş bilgi içeren yazımızdır.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.