-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads

ads
ads

Migren Nedir?
Migren nedir, nasıl tedavi edilir? migren hakkında detaylı bilgi.

Migren, başağrısı rahatsızlığı olarak ve kendini sürekli devam ettiren türden hastalıktır.  Bu rahatsızlıkta şikayetler çok şiddetli olduğu gibi hafif şiddetle de başağrıları ile kendini gösterebilir. Bazı hastalarda ışığa maruz kalmak ve yüksek seslerden dolayı migren ağrıları çoğalmaktadır. Bazı hastalarda tek yönlü olurken bazı hastalarda ağrılar zonklama şeklinde olur.  Bu durumdan dolayı kusma belirir yada mide bulantısı görülür.  Ağrı kesiciler ile bu ağrıları dindirmek mümkündür. Alınmadığı takdirde 6 saat ile  3 gün arası sürebilen hastalıklardandır. 


Migren Tedavisi Cerrahi Yöntem İle Tedavi Edilebilir mi?

Edoskopik cerrahi ile tedavi mümkündür. Uzun süren araştırmalar ve deneyimler sonucu ile migren tedavisine bu şekilde çözüm olunacağı bilimsel açıklamalarla sabittir. Migren ameliyatındaki en önemli etkenlerden biri ise uygun hastanın seçilmesidir. Nöroloji hekimin tespiti sonucu cerrah ile tetikleyici noktaların tespit edilmesi gerekmektedir. Tetikleyici kısımların bazen  doğru tespit edilmediği durumlar olabilmektedir. Bundan dolayı yapılan ameliyat tekrar edilebilmektedir. Endoskopik migren tedavisinin başarı oranı % 90 olarak uzmanlarca açıklanmaktadır. Başarısızlık oranı ise  % 9,7 oranındadır. Ancak bu istatistikler ABD için belirlenmiştir.  Fakat yapılan bir çok ameliyat sonucu bu oranların doğruluğu netlik kazanmıştır. 

Cerrahi migren tedavisi nedir?

Tabiri caizse migren insan varlığının sürekli başının derdi olmuş durumdadır. Bundan dolayı günümüzde birçok hasta migrenden dolayı çok sıkıntı çekmektedir. Amerika Birleşik Devletlerinde yapılan bir araştırmaya göre insanların % 18'inde migren görülmektedir. Fakat buna rağmen ülkemizde migren görülme oranı % 20'leri bulmaktadır.  90'lı senelerde plastik cerrahların yaptığı alın germe gibi ameliyatların sonucunda migren ağrılarının geçtiği saptanmıştır. 

Botox 2010 yılından sonra migren rahatsızlığı olan kişilerde kullanılmaya başlanmıştır.  Bundan dolayı cerrahi ameliyatların yapılma oranı daha sık şekilde gerçekleşmiştir.  Son zamanlarda, yapılan bilimsel araştırmalar ve hasta deneyimleri neticesinde bu şekilde hastaların şifa buldukları aşikardır. 

Migren ameliyatında migreni tetikleyen sinirlerin gevşetilmesi, rahatlatılması ve sakinleştirilmesi anlamında yapılmaktadır. Yani diğer anlamda botoxun yaptğı etkinin kalıcı hale getirilmesi şeklinde düşünebiliriz.  Migren ameliyatı kişiye en az zarar verecek şekilde gerçekleşir.  Alın bölgesinden endoskopik yöntemle sinirlerin rahatlatılması şeklinde en basit yöntemiyle bu aşama gerçekleştirilebiliyor.  Aynı zamanda  ense kökünden ve şakak kısmından da cerrahi yöntem uygulanmaktadır. 

Cerrahi ameliyata hangi hastalar uygundur?

Ülkemizde migren hastalığı genel olarak yaygın görülmektedir. Bu şikayetlerden dolayı migrenden dolayı acil servislerde yoğun olarak görülen hastalık türü migren 4. sırada yer almaktadır. Bu yüzden bu hastalığı çeken çok iyi bildiği için dayanılmaz anlar yaşanmakta olduğundan acil servislerde migrenden dolayı gelenlerin sayısı oldukça  fazla görülmektedir.  Türkiye genelinde  % 20'ye yakın migren hastası bulunmaktadır. Buda demek oluyor ki 4 veya 5 kişiden biri bu sorunla karşı karşıyadır. 

Migren ameliyatı için uygun olan hastalarda genel olarak şunlar belirgin olmalıdır:

* Bir ayda 3 veya 4 atak geçirmesi gerekmektedir.
* Hekim tarafından yapılan genel tedaviler sonucunda herhangi bir sonuç alınamaması ve migren ataklarının devam etmesi sonucu.
* Psikolojik olarak çöküntü, sürekli migren ağrısı nedeniyle sinirsel bir bozulma veya depresyon durumu
* Migren tedavisinde kullanılan, önleyici tedavi ilaçların hastaya zararlı olduğu durumlarda.

Migren sosyal hayatta ve aile içinde olumsuz etkiler meydana getiren sinir bozucu bir rahatsızlık olduğundan dolayı psikolojik, sosyolojik ve ailevsel sorunları da beraberinde getirmektedir.  Bu yüzden gebe kalmak isteyen hanımların, uzun süreli ilaç kullanması gerektiğinde, bebeğe  zarar verme endişesi ile gebe kalamama durumu, iş hayatında ki migren hastasının, hastalığın ağırlığı nedeniyle gerekli performansı gösterememesi durumundan dolayı iş hayatını devam ettirmekte güçlük çekmektedirler. 

Bu türden kişilerin cerrahi doktorlar ile görüşmeleri uygun görüldüğü takdirde migren ameliyatı ile net bir çözüme kavuşmaları umulur. Ancak buradan en önemli nokta ise her başı ağrıyan kişi cerrahi yöntemle ameliyat olamaz.  İlk olarak nöroloji hekimine gitmeli ve gerekli incelemeleri yaptıktan sonra hekim tarafından uygun görüldüğü zaman bu ameliyat gerçekleşebilmektedir. 

Migren Ameliyatından sonra yaşananlar!

Genel olarak bu ameliyat en az travmatik bulgular olan cinstendir.  Diğer cerrahi ameliyatlara nazaran en az ağrı ve daha çabuk tolere edilebilmektedir. Kolay ve rahat şekilde kısa zamanda atlatılan ameliyattır. 

Migren ameliyatı olan kişiler, ameliyat sonrası gerçekleşen ağrıların migren ağrılarına nazaran çok çok hafif olduğunu söylemektedirler. Bu yüzden migren ağrısı ile ameliyat ağrısını hastalar zaten kıyaslamazlar ve rahata kavuştuklarından dolayı bu kısa aşamayı çabucak atlatmaktadırlar.  Ortalama migren ameliyatı 1 veya 4 saat arası sürmektedir. Hasta aynı gün içinde  taburcu edilebileceği gibi yapılan bölgeye en geç 1 geceye kadar hastahanede tutulup diğer gün taburcu edilmektedir. 

Bunun yanı sıra cerrahi müdahaleden sonra  4 veya 5 günlerinde kontrollü şekilde pansuman olma aşaması vardır.  Ve ameliyat sonrasında herhangi bir bakıma ihtiyaç gerekmez. İş hayatına dönmek için 5 veya 8 gün istirahat etmeleri gerekmektedir. 

Spor yapmak isteyen migren hastaları cerrahi müdahaleden en erken 2. haftadan sonra başlamaları gerekmektedir. Ancak hafif yürüyüşlere izin verilirken, ağırlık çalışmalarına 2. haftadan sonra başlanılması uygun görülmemiştir. Ağır spor çalışmalarına yaklaşık 6. haftadan sonra başlanması uygun olarak görülmüştür. 

Ameliyat sonrasında herhangi bir diyet programı yoktur. Beslenme ile ilgili herhangi sakınca olmadığı gibi dikkat edilmesi gereken bazı hususlar var; bazı tüketilen gıdaların migren ağrısına neden olduğu aşağıdaki gıdalardan belli bir süre uzak durulması önerilmektedir. 

* Sosis, salam ve sucuk gibi benzeri yiyeceklerden uzak durulmalı.
* Çikolata türevi tatlılardan uzak durulmalı.
* Bazı peynirlerden de uzak durulması gerektiği bildirilmektedir.


Sonuç olarak tıbbın gelişmesiyle birlikte migren tedavisi artık oldukça kolay şekilde yapılabilmektedir. 


Bir önceki konumuzda "Siroz Nedir?" siroz ne anlama gelir, siroz hastalığı nedir, siroz kimlerde görülür, siroz rahatsızlığına neden olan en büyük etkenler nelerdir, siroz belirtileri ve sizor tedavisi nasıl yapılır? adlı konumuzu okuyabilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

21 yorum:

  1. Merhaba ben 40 yıllık bir migren hastası olarak 2 ay önce migren ameliyatı oldum. Doktorum Çetin Duygu ve bu ameliyatı Amerikadan ülkemize getiren doktor. Çok iyiyim ataklarım sıfır herkese bu güzel günleri diliyorum.

    YanıtlaSil
  2. Bende 17 yıl süren migren hastalığından sayın doktor Çetin Duygu sayesinde kurtuluyorum.Kendisi yurt dışına gidip bu ameliyatın eğitimini alan ve Türkiye ye getirip ameliyatı yapan egitimli tek hekim.Migreni tarihe gömen doktor .Herkes kurtulsun herkes mutlu olsun ağrısız günler ömürler dilerim.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba bende migren ameliyatı oldum 2.5 ay önce gerçekten en doğru çözüm ameliyattır Teşekkürler Dr Çetin Duygu

    YanıtlaSil
  4. Merhaba ben Eda Aydoğdu.14 yaşından beri migren hastasıyım şuan 40 yaşındayım düşünün tüm bu yıllarım kayıp idi.şöyle ki bir vesile ile Çetin duygu hocam ve migren grubu ile tanıştım artık umudum var ameliyat günümü bekliyorum ve yürekten inanıyorum ki artık kalan ömrümde migren olmayacak tabiki doktorum Çetin bey sayesinde.

    YanıtlaSil
  5. merhaba ben 13 yıllık migren hastasıyım.Migren ameliyatı olmama sayılı günler kaldı.Çaresi olmadığını bildiğimiz migrenin artık çaresi var o da migren ameliyatı.Bize bu fırsatı tanıyıp sunan ve Türkiyeye getiren sayın Op.Dr.Çetin DUYGU hocama sonsuz teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. ben Gülbihan Sever bende bildiğim kadarıyla 10 yıllık bilmediğim kadarıyla 12-13 yıllık migren hastasıyım benimde ameliyatıma sayılı günler kaldı çaremi buldum şükür Çetin Duygu sayesinde evet ameliyatımı olup sağlıklı yaşamıma devam edeceğim hocamız bir çok kişiyi ailesine sağlığına kavuşturdu artık sıra bende bende diğer insanlar gibi sağlıklı huzurlu yaşamıma devam edeceğim.bize bu imkanı sağlayan hocamıza sonsuz teşekkürler yaşasın Çetin Duygu yaşasın migrensiz hayat...

    YanıtlaSil
  7. Merhaba ben hatice otuz yil migrenle savastim. Nöroloji hekimlerince uygulanabilecek herturlu ilaç tedavisi denendi sonuç mugdemide mahvettin onca ilaçla. Çok şükür 2,5 ay önce Çetin DUYGU hocam tarafından migren ameliyati oldum. İnanmasi güç ama otuz yillik migrenim bitti. Hala inanamiyorum. Allah hocamdan binlerce kez razi olsun..

    YanıtlaSil
  8. Merhaba ben Güllü pestil 25 yıllık migren hastalıģımdan 13 Mayısta dr. Çetin Duygu hocam sayesinde kurtuldum inşallah..
    Migren yaşam kalitemi öyle düşürmüştü ki hiç bir şekilde sosyal yaşamım kalmamıştı.
    Haftanın dört beş gününü karanlık odada gözlerimi bağlayarak geçiriyodum..Çocuklarımla ilgilenemiyodum
    Hayata küsmüştüm...
    Çetin Duygu hocam sayesinde yeniden umut doğdu hayatımıza ışık girdi .
    Çetin Duygu hocama minnettarım ...

    YanıtlaSil
  9. Merhaba ben hatice otuz yil migrenle savastim. Nöroloji hekimlerince uygulanabilecek herturlu ilaç tedavisi denendi sonuç mugdemide mahvettin onca ilaçla. Çok şükür 2,5 ay önce Çetin DUYGU hocam tarafından migren ameliyati oldum. İnanmasi güç ama otuz yillik migrenim bitti. Hala inanamiyorum. Allah hocamdan binlerce kez razi olsun..

    YanıtlaSil
  10. Migrenli migrensiz herkese selamlar 32 yaşındayım. 10 yıldır migren hastasiydim.evet hastasiydim diyorum çünkü kurtuldum .bi gün facebook ta gezinirken tesadüf eseri gördüm gözlerime inanamadım umudun adı ÇETİN DUYGU idi hemen form doldurup başvurdum hiç tereddüt etmeden çünkü kurtulma şansı vardı ve denemeye değerdi .denedim korkmadim 5 ay önce ameliyat oldum ve 0 atakla yeni hayatıma devam ediyorum emeği geçen herkese tabiki büyük insan kurtarıcı çetin hocam minnettarim başarılarının devamını dilerim

    YanıtlaSil
  11. Merhaba ben Selda bende 5.5 ay önce migren ameliyatı oldum bütün ağrılarım geçti artık migrensiz bir hayatım var bana bu imkanı sunan Dr. Çetin Duygu beye sonsuz teşekkürler.

    YanıtlaSil
  12. neslihan dinç21 Mayıs 2015 16:34

    25 yillik migren hastasiyim bu zamana kadar kurtulmak icin denemedigim yontem kalmadi ama artik op.dr.ÇETİN DUYGU hocam var ve biz migrenden kurtulmaya gun sayiyoruz sizlerde bize katilin ve migren illetinden ebedi kurtulun saygilarimla neslihan dinc

    YanıtlaSil
  13. 25 yıllık migren hastası eşim Gülcan Gürlek 05 ocak 2015 tarihinde Malatya devlet hastanesinde Oprt. Dr. CETIN DUYGU tarafindan ameliyat edildi. Ameliyat öncesi agrilardan kurtulması için denemedigimiz yol yöntem ilaç kalmadı. Ameliyat sonrası hiçbir migren atağı yasamadi. O tarihte yeniden doğdu. Amerikada bu Ameliyatın 2 yıl eğitimini almış olan Doktorumuza vermiş olduğu emek için, bu ameliyatı ülkemize getirdiği için ve eşsiz insanlığı ve doktorlugu için binlerce teşekürler. Sizleride Migren Ameliyatı paylaşım gurubuna bekliyoruz. Saygılarımla Barış Gürlek

    YanıtlaSil
  14. Ben Mükerrem Yıldız. 30 yıldır migren hastasıyım. Beni 30 yıllık ızdırabımdan, ağrılarımdan kurtaran Sayın Doktorum ÇETİN DUYGU HOCAMA sonsuz minnettarım. Hiç düşünmeden bu illetten kurtulmak istiyorsanız kendinizi hocamın engin bilgisine ve tecrübesine bırakın ve migrensiz hayatla buluşun.

    YanıtlaSil
  15. Arkadaşlar migren ameliyatını araştırıp merak ediyorsanız hiç tereddüt etmeyiniz.
    Migren için tek çözüm inanın ESTETİK PLASTİK CERRAHİ UZMANI OP. DR. ÇETİN DUYGU tarafından yapılan migren ameliyatıdır.
    Bu kadar emin konuşuyorum çünkü 25 yılını migrenle savaşmış hiç bir şekilde çare bulamamış ve bu migren ameliyatını dr. Çetin Duygu tarafından olmuş. Ben Güllü Pestil olarak size emin bir şekilde yazıyorum çok iyiyim daha iyileşme sürecindeyim ama ameliyatımdan sonra hiç atak yaşamadım.
    Doktorum Çetin Duygu hocama çok teşekkür ediyorum.........

    YanıtlaSil
  16. merhaba ben Gülşen Culfa 24 yıllık migren hastasıydım 40 gün önce Doktorum Cetin DUYGU tarafından ameliyat edildim. sıfır atakla ağrısız ilaçsız acillerde iğne olmadan hayata yeniden başladım. Çetin Duygu Hocama çok teşekkür ederim bana ataksız bir hayat verdiği için. Tüm çaresiz migren hastalarının ameliyat olup kurtulması dileğiyle

    YanıtlaSil
  17. Merhabalar ben derman göl bende 20 yıllık migren hastasıydım..hastasıydım diyorum çünkü çetin duygu sayesinde migren diye bi şey kalmadı...artık istiyorum ki herkes çetin hocamı tanısın kimse bu ağrılara katlanmak zorunda kalmasın bütün migren hastaları sağlıklı yaşamanın tadına varsın..bunun için elimizden geleni yapacağı,gelin bunu hep birlikte yapalım...burdan bi kez çetin hocama teşekkürlerimi sunuyorum ömrümünzün sonuna kadar ben ve ailem ona minnettarız....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. link içerikli yazıları onaylamıyorum ayrıca hep aynı tarzda yazılara bence gerek yok hocam Cetin DUYGU hocamıza teşekkürlerimizi iletiriz ancak sürekli ayın ismin anılmasının faydası yok gereği kadar reklam yapmanıza izin verdim zaten : )

      Sil
  18. Teşekkürler İBRAHİM FIRAT nezakatinizden dolayı :Gerçekten bu yazdiklarımız reklam degil minnet ve teşekkür duygulari çetin Duygu hocamıza ...Migren ameliyatını olmu vede ameliyat sırası bekleyen çok hastası varhocamızın ...Amacimiz biz kurtulduk başka migren hastaları da kurtulsun.çok teşekkürler Güllü...

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.