-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » Asansörlerdeki Aynaların Sebebi

ads
ads

Asansörlerdeki Aynaların Sebebi
Asansörlerde neden ayna vardır?


Geçmişten günümüze kadar genel olarak yüksek binalarda asansör bulunmaktadır. Günümüzde ise hemen hemen binaların çoğunda asansör bulunmaktadır. Dikkatinizi çekmiş olabilir asansörlerin içinde bir kaç tane ayna bulunur. Genel olarak bizler asansöre binerken aynaya bakarız ve birazda bu mecburiyetten kaynaklı bakıştır. Çünkü bir kaç köşede ayna vardır. Fakat az kişinin bildiği ve bu aynaları gereksiz yere asansör kabinlerine konulmadığı gerçeği vardır. Bu konumuzda kısaca asansör kabinlerinde neden ayna olduğunu açıklayalım:

Biraz saçma gelecek ama bunun nedeni insanların asansör kabininin gelip gelmediğini anlamak içindir. Daha açık ifade etmek gerekirse, asansöre binerken kendimizi aynada direk olarak görüyoruz ve bu bizim yansımamızı görüyorsak asansör kabini gelmiştir anlamını taşımaktadır.  Bunun tam tersi olarak kapı açılmış ancak kendimi görmüyorsak kabin gelmemiştir ve bundan dolayı dalgınlık yada dikkatsizlikten dolayı kendimizi asansör boşluğuna düşürebiliriz. 

Genel olarak bakıldığında mantıksız gibi görünse de psikolojik olarak bakıldığında ne kadar yerinde olduğu ve insanların güvenliği için tam yerinde bir düşüncedir. 

Bir önceki konumuzda "damacanalar neden 19 litre" damacanaların neden 19 litre olduğunu kısaca açıkladık.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

6 yorum:

  1. hep merak etmiştim gerçekten niye yanda yokta arka tarafta var diye ilginç bir bilgiydi

    YanıtlaSil
  2. Çok enteresan bir bilgi.

    YanıtlaSil
  3. Ben hep saç baş düzeltmek için konulduğunu düşünüyordum.

    YanıtlaSil
  4. Çok enteresan bir nedeni varmış hakikaten.

    YanıtlaSil
  5. Enteresan bir bilgi hep merak etmişimdir.

    YanıtlaSil
  6. İkinci sebebi ise klostrofobileri olan insanlar içindir. aynalar yansıtma sayesinde asansör içini 2 kat geniş gösterir.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.