-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Bombay Kedi Cinsi

ads
ads

Bombay Kedi Irkı ve Özellikleri

Bombay, ev ortamında çabuk uyum sağlar dış görünüşüne aldanmayın ne kadar sessiz gibi görünse de soğuk bir cins değildir. Tam tersine uyumlu ve cana yakın kediler arasında yerini alır. Aynı zamanda sahibine ve ev halkına karşı içi sevgiyle doludur. Bu özelliği ile çok tercih edilen evcil hayvanlardandır. 

Bombay Kedi Cinsi


Karakteristik özellikleri arasında, oldukça alçak gönüllü, sahibine bağlı, canlı, neşeli, oyun oynamayı seven, duygusal ve ev içinde tüm kişilerle ilgilidir. 

Bombay kedi ırkının vücudu ve görünüşü nasıldır?


Kafatası bu ırkın hepsinde yassıdır. Aynı oranda yuvarlak gözleri ve uyumlu bir ağzı vardır. Burunları kafatasına oranla aynıdır ancak renkleri siyah olduğundan dolayı pek dikkat çekmezler.  Kasları aslında çok gelişmiş ve orta büyüklükte bir vücuda sahip olduğundan güçleri ve kas yapıları ile de dikkat çekmezler. Erkekleri dişilere rağmen her ne kadar daha güçlü olsalar da bu yapıları nadiren dikkat çeker. Fakat bu ırk için eksi bir özellik değildir. 

Tüyleri kısa ve parlaktır. Patileri ise yuvarlak, kuyruğu ise düz biçimdedir. Sateni andıran tüyleri ile çok güzel bir görünüme sahiptirler. 

Bombay kedi cinsinin tüy bakımı nasıl olmalıdır?


Tüyleri fazla uzun olmadığından ve dökülmediğinden haftada bir yada iki kere fırçalanması gerekir. Bunun yanı sıra iki haftada bir yıkanması sağlık açısından faydalı olacaktır. 

Bombay kedisinin ana vatanı,  İlk kez 1970 senelerinde meydana çıkmış Burmese ve American Shorthair'in karışımından oluşmuş melez bir cinstir.


1976 senesinde ırk olarak kabul edilip kayıtlara geçmiştir. Bombay kedi ırklarının tüylerinin parlaklığı ve etkiliyeciliği nedeniyle Afrika leoparlarına benzetilmiştir. Bundan dolayı bu isimle geçmişten günümüze kadar anılmaktadır. 


Bir önceki hayvanlar alemi konumuzda "Bengal Kedi" ırkının tanıtımını yaptık. Bengal kedi cinsi ve özellikleri, tüy bakımının nasıl olacağı, görünüş ve vücut yapısı ile ilgili detaylı bilgilere konumuzdan ulaşabilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

10 yorum:

  1. kedilere bayılırım. yazı için saolun

    YanıtlaSil
  2. en sevdiğim hayvanlar kedidir evde besliyorum ama bu cins değil bu ırkı ilk kez duydum güzel bir kedi ben cins kedi beslemiyorum normal tekir ama hepsi tatlı zaten

    YanıtlaSil
  3. Ofiste bir kedi istiyorduk ama hiç bir bilgimiz yoktu. Aslında istediğimiz tamda Bombay kedisiymiş. Teşekkürler bilgilendirme için. Tam aradığımız gibi bir şey.

    YanıtlaSil
  4. bu bildiğin siyah kedi yani karakedi değilmi ben ona benzettim ama kediler çok hoş özellikle yavruları
    alican

    YanıtlaSil
  5. bildigimiz karakedi :)

    YanıtlaSil
  6. bombay kedisi sevimli hoş bir kediye benziyor insanlara yakın olması da güzel birşey.
    Baki

    YanıtlaSil
  7. tüy bakımını düzenli yaptırırsanız ondan sevimlisi yok. sıradan sokak kedilerine benziyor ama çok tatlılar. siyah kedileri çok severim

    YanıtlaSil
  8. En sevdiğim kedi cinslerinden birisi

    YanıtlaSil
  9. Sanırım bazı yerlerde kendisini Asya kediside denilen kedidir.

    YanıtlaSil
  10. acaba türkiyede kaç kişide vardır bu türden bir yetiştirenden bilgi almak gerekir bence

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.