-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Kirpi Balığının Motifli Yapısı

ads
ads
1990 senesinde dalgıçlar pasifik okyanusunda gezintiye çıktıklarında çok ilginç ve o kadar düzenli bir şekil ile karşılaştılar.  Oldukça esrarengiz olan bu şekil 12 cm uzunluğundaki erkek kirpi balığının birleşme öncesinde yaptığı bir sanat eseriydi.

Kirpi Balığının Motifli Yapısı


Bu yapının da meydana gelmesi o kadar kolay olmadı, balık bir hafta süren ama hiç ara vermeden çalışması sonucu bu yapıyı meydana getirmişti. Balığın ara vermemesinin en büyük sebebi, etrafındaki su akıntısının  neden olabileceği durumdan dolayı bu şeklin aniden bozulabileceğidir.

Bu yapının amacı erkek balığın dişi balığı etkilemek için uğraşıdır. Eğer dişi balık bu motifleri beğenirse bu bölgeye yumurtalarını bırakacaktır. Yapıttaki her bir motif tabandaki su akımını yavaşlatmaya ve böylelikle merkezde bulunan yumurtaların hasar görmemesine yarar.

Kirpi Balığının Motifli Yapısı


Bu işlemlerin sonrasında  dişi balık oradan ayrılır ve erkek bu motifli bölgeyi  koruma altına alır ve erkek balık ortalama 1 hafta süresinde bölgeden hiç ayrılmak ve bir düşmanla karşı karşıya kaldığında ise  kendini güçlü ve daha büyük gösterebilmek için içine deniz suyunu çekerek kat kat şişirir ve büyük görünüme sahip olur. Her ne olursa olsun bu bölgeyi hayatı gitse bile bırakmayacaktır.

Buradan da anlaşıldığı gibi aslında balıkların hafızası 3 saniye değildir. Yada balık cinslerine göre değişiklik gösterebilir. Eğer öyle olmuş olsaydı bu muhteşem sanatsal motifleri nasıl yapabilirlerdi.




                     1   2   3   4   5

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.