-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Kunduzlar

ads
ads
1970 senesinin yarısından beri kunduz ismi verilen kemirgen hayvanlar yaşamlarını dev bir barajı inşa etmek istediler. Bununla birlikte kocaman ağaçları kemirerek kütükleri oluşturdular.

Bu barajı yapmaktaki amaçları ise hayatlarını idame ettirdikleri  akarsuda var olan su seviyesinin her zaman için aynı seviyede kalmasını sağlamaktı. Bundan dolayı  çok aşırı yağdığında su kenarındaki yerleşim yerlerine su basmayacak veya bölgede kuraklık yaşandığında su seviyesi alçalmayacak ve yuvaları ortada kalmayacaktı.

Kunduzlar


En önemli ve ince nokta ise besinleri olan balıkları kendi idaresi altında tutacaklardı. Gerektiği gibi besleneceklerdi. Bu yapı çok yakın zamanlarda uydu görüntüleriyle keşfedilmiştir. Uzaydan dahi görülebilmektedir. Ortalama 850 metreyi bulmaktadır.

Kunduzlar 1


Ayrıca bu yapının inşası halen devam etmekte ve 100 ile 200 metreyi bulacak bir bent inşa etme gayretindeler. Kunduzlar yapılarında ağaçları, taşları ve doğada bulunan inşa için gerekli birçok maddeyi kullanmışlardır.




                     1   2   3   4   5

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.