-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads

ads
ads

Minecraft'a Yasak Geliyor.

Dünyada 100 milyon kullanıcıya ulaşan Minecraft oyuncularuna kötü bir haberimiz var. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza bağlı "Çocuk hizmetleri müdüelüğü" tarafından hazırlanan bir rapora göre, oyuncuların hayal gücünü geliştirdiği iddia edilen Minecraft isimli oyun aslında onları şiddete yönlendiriyor.

Oyunun içeriğinde; ev, köprü ve tarla gibi yapıların kurulabilmesi için diğer yaratıkların öldürülmesi gerekiyor. Rapor hazırlanırken oyunun müptelası olan çocukların fikirlerinin de alınmış olması, tespitlerin doğruluk payını artırıyor. Görülen o ki mahkemeden çıkması beklenen karardan sonra kısa zaman içerisinde oyun ülke genelinde yasaklanmış olacak.


Teknolojide 4G Dönemi


Her yerde, her ortamda teknolojinin son trendlerinden olan 4g üzerine konuşmalar yapılıyor, yazılar yazılıyor. Biz de Tekno haber olarak konuya kayıtsız kalmayarak siz genç okurlar için gerekli araştırmayı yapmış bulunuyoruz. 4G teknolojisi nedir, bakalım ne yenilikler getirecek...

Öncelikle, 'kapsama alanı dışında' yazısını telefonlarımızın ekranında çok daha az göreceğimizi belirtelim. İnternet erişimi çok daha kolay ve hızlı olacak. Tabi, bu durum yaz aylarının bunaltıcı sıcağından kaçarak kendilerini balta girmemiş ormanlarda bulan izci kardeşlerimiz için pek de geçerli olmayacak.

Tekno Haber


Dediğimiz gibi, internet hızımızda ciddi bir artış olacak ve 28 mb/ sn olan 3G teknolojisini yaklaşık olarak 4'e katlayarak saniyede 100 mb'a kadar veri iletişimi yapabileceğiz.

Hangi telefonların 4G ile uyumlu olduğunu söyleyerek reklam yapmak istemiyoruz ama sizin telefon alırken akılı davranacağınızı, maddi açıdan aile bütçesine külfet olmayacak ama ihtiyaçlara da cevap verebilecek nitelikte telefonları seçeceğinizi biliyoruz.

Youtube

Sanal alemde video denilince akla ilk gelen site muhakkak ki Youtube'dur. Sizler de televizyon reklamlarından bıkıp "aman, youtube'dan izlerim!" televizyon reklamları kadar uzun sürmeyen ama sinir bozuculukta sınır tanımayan reklamlarına katlanmak zorunda kalıyorsunuz, tam size göre bir haberim var!

Youtube, çok yakında kullanıcılar için reklamsız üyelik sunmaya hazırlanıyor. Ama bu özelliğin muhakkak bir bedeli olacak,. Bedava mı sandın? Site henüz tam olarak bu özelliği ne zaman sunacağı açıklamış olmasa da yakın zamanda ücret ve detaylar belli olacak. Bunun yanında ücretsiz kullanıcılar için de kapatılmayan ya da geçilmeyen reklam uygulamalarının yakın zamanda Youtube videolarının en heyecanlı yerinde yerlerini almaları bekleniyor. Sinirlenmeyene on puan!


Öğrencilere Kalemli Tablet Geliyor!


Fatih projesi ile okullarda bugüne kadar dağıtılmış olan tabletlerden, teknik açıdan daha iyi olan kalemli tabletler geliyor! 700 bin adet üretilecek olan tabletlerin ihaleleri yapıldı bile. Tabletler tamamıyla Türk mühendislerin imzasını taşıması sebebiyle de yerli malı haftasında ayrı bir gururla masalarımızı süsleyecek. 4 yıllık kullanım garantisi olan tabletler, 10,1 inç ekran boyutu ve 8 çekirdekli işlemcisi ile öğrencilerin ders ve ders dışı aktivitelerini en iyi şekilde karşılayabilmeleri için gerekli tüm donanıma sahip. Ne diyelim helal olsun!


Japonlardan Kablosuz Enerji


Yine yaptılar yapacaklarını ve kablosuz enerji üretmeye başladılar. Japon bilim insanları 1,8 kilowaat enerjiyi kablo kullanmadan 55 metre uzağa taşıyarak yeni bir başarıya imza attılar. İlerleyen zamanlarda uzaya kuracakları enerji panelleriyle dünyanın en temiz elektriğini üreteceklerini düşünen Japonlar, 2040 yılına kadar hayata geçirmeyi planladıklarıproje ile güneşten 24 saat boyunca topladıkları enerjiyi uydular vasıtasıyla mikrodalga ışınları ile dünyaya ileterek neredeyse maliyetsiz ve en temiz enerjiyi üreteceklerini düşünüyorlar. Kim bilir, belki bir gün cebimizdeki telefonları şart etmeye de talip olarak bizi bu dertten kurtarırlar.


Google Earth Pro Artık Bedava!


Google tarafından 400 dolar gibi fahiş bir fiyata sunulan Earth Pro, artık bedava olarak hizmet verecek. Google Earth'ün gelişmiş versiyonu olan Earth Pro, artık ücretsiz olarak indirilebilecek. Uygulamadan faydalanabilmek için öncelikle www.google.com/earth adresinden ister mobil cihazlar üzerinden isterseniz de bilgisayarınızdan girip kaydolmanız yeterli. Sonrsında uygulamayı indirip ücretsiz olarak dünyayı gezmek kalıyor. Tabi dünya cep telefonu veya tabletiniz aracılığıyla iki parmağınızın ucunda iken siz önce kendi evinizi bulup sokağınızı incelemek isteyeceksiniz, onu da biliyoruz.

Yazar: Muhammed Şansal



Kaynak  Nisan 2015, sayı: 19, sayfa 46/47 genç okur aylık ilkgençlik dergisi "Semerkand

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

2 yorum:

  1. Yasaklayacaklarina az okulugu bir kenara birakip baksinlar, minecraft dunyada nasil kullaniliyor ne kadar onemli bir oyun.

    YanıtlaSil
  2. iş rantta dönünce reklam falan olmıycak bence bu tutmaz

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.