-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads

ads
ads
Elma; kırmızı, sarı ve yeşil renkte olan türlerden oluşur. Ve bu ayrı renklerin çeşitli tatları vardır.  Bu meyve oldukça faydalıdır. Aynı zamanda elma içerdiği vitaminlerle  doğal ilaç gibidir diyebiliriz.

Elmanın Faydaları


Elmanın mümkün derece  çok iyi yıkamak gerekir. Bunun yanı sıra kabuğunu soymayın, eğer kabuklu yemek zor geliyorsa soymanızda sakınca yok ancak kabuklu elma yemek daha faydalı olduğunu unutmayın.  Tüm bunlarla birlikte elmadan sirke yapılmaktadır. Ve elma suyu gibi şifaları gayet fazladır.

Şimdi gelelim elmanın genel faydaları nelerdir:

* Elma bağışıklık sisteminde önemli rol oynanarak bağışıklık sistemini güçlü bir hale getirir.

*  Kalp rahatsızlığı olan insanlar için elma birebirdir. Aynı zamanda tüm insanlar için elma tüketmesi gerekir. İleride kalp hastalığına yakalanma riskini en aza indirir.

* Bedeni ve zihni yorgunluktan yatıştırma etkisine sahiptir elma.

*  Sindirim sistemi düzenliği olanlara çok iyi gelir ve bu sayede sindirim sistemi üzerinde etkisi vardır. Sindirimi düzenler.

* Çağımızın  hastalığı olan kansere karşı koruyucu etkisi vardır.

* Solunum sıkıntısı çeken kişilerin elma  tüketmesi gerekir. Çünkü elma nefes darlığına iyi gelmektedir.

* Böbrekleri tertemiz tutar.

* Kemiklerimizi korur.

*  Uyku sorunu genel olarak şu zamanda birçok insan çekmektedir.  Elma ise bu soruna iyi gelmektedir. Yatmadan önce elma yemek uyku sorununuza çare olacaktır.

* Cilt sağlığımız da çok önemlidir. Bu yüzden cildi güzelleştirir ve parlaklık verir. Bu yüzden genelde elma insanı güzelleştirir derlerdi eskiden.

* İshal  gibi tam tersi olan kabızlık sorunu da başa beladır.  Bunu atlatmanın en iyi yöntemi elma  tüketmektir. Günlük olarak elma sindirim sistemine çok iyi geldiği  gibi kabızlık sorununa da çok iyi gelir. 

* Sinir sistemini korumada etkilidir.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

6 yorum:

  1. Arkadaşlar, elmayı kabukları ile tüketin. Elmanın kendisi kadar bir okadar faydası kabuklarında mevcut. Bir çok meyvede bu şekilde ama elmada bir kat daha fazla.

    YanıtlaSil
  2. Elmada suda eriyen vitaminlerin tamamı mevcut. Yüksek miktardaki C vitamini, günlük C vitamini ihtiyacımızna denk

    YanıtlaSil
  3. Elma kış aylarında en çok yediğim meyveler arasındadır.Özellikle elma suyu çok faydalıdır.Böbrekerli temizlediğini bilmiyordum buarada:)

    YanıtlaSil
  4. Elmanın pıhtı veya plak oluşumunu düzenler, cildi güzelleştirir, şekere iyi gelir, kabuğunu soyup yediğimizde miğde için iyidir. Ayrıca doyurucu bir his ile diyet yapanlara tokluk hissi vererek kilo vermelerine yardımcı olur. Sindirime katkı sağlar.. Yani gerçekten faydalı bir meyvedir ki çocuklara, hele ek besine başlayan bebekleri için annelerin tüketmelerinde mutlak fayda vardır...

    YanıtlaSil
  5. Ben her sabah mutlaka ama mutlaka işe gitmeden bir elma tüketiyorum. Hem sağlık açısından hemde diğer besinlere nazaran daha yararlı bir meyvedir. Ben kabuğuyla beraber yiyorum. Elma ye güne dinç başla!

    YanıtlaSil
  6. elma bilinen en sqağlık deposu meyvelerden kansere kadar iyi geldiği söyleniyor

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.