-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Bin İşit Bir Söyle

ads
ads

Bin İşit Bir Söyle atasözü ve anlamı:

Bin işit bir söyle çok konuşma

Bu atasözü tüm insanları ilgilendiren cinsten genel olarak zaten atasözleri genele hitap eder ama bu atasözünün yeri daha ayrıdır. Bilirsiniz veya kendimiz çok konuşan veya boş yere konuşan kişileri gördük.  Bu tür malayani konuşmalar insanın başına dert açmaktan başka bir işe yaramaz yahut kişinin değerini hiç edebilir. 

Bin İşit Bir Söyle


Çok konuşmak ve özellikle gereksiz yere veya yerlerde konuşmak insana bela olabilir. 

Örnek olarak, bir insanla  tartışıyoruz ve karşı taraf ağzına geleni söylüyor bu durumda yapmamız gereken, susmak konuşması bitene kadar susmak ve olgunluk göstermektir. 

Ancak bunun tam tersi olursa iki tarafta birbirine ağır sözler, hakaretler bunun gibi sözler söylerse iş  çok kötüye gider. kavga olur ve ötesi de olabilir. O yüzden dikkatli olmak ve susmayı bilmek lazım. 

Susmak edeptir. Her insan kolay kolay susmayı bilemez. Yeri geldiğinde konuşmak, yeri geldiğinde susmak bilge insanların işidir. Ama bizlerde en azından tam olarak susmayı beceremiyorsak bunu kendimize ilke edinmeli ve bu gibi davranışlarda kaçınmalıyız. 

Tartışma anında bir tarafın susması ve olgunluk göstermesi olabilecek kavganın öne geçilmesi demektir. Ancak karşı taraf bunu insanın bilgeliğine veya olgunluğuna vermeyebilir. Çünkü cahildir ve o insanın korktuğunu düşünebilir. O kişi veya kişiler ne düşünürse düşünsün siz susmayı tercih edin ancak yeri geldiğinde konuşmayı da unutmayın uygun bir dille.

Bir önceki konumuzda "Bin dost az, bir düşman çok" atasözü ve anlamı hakkında açıklama yaptık. Dilerseniz konumuza göz atabilir faydalanabilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

2 yorum:

  1. siz susmayı tercih edin ancak yeri geldiğinde konuşmayı da unutmayın susmak bazen işe yaramıyor o zamanda yüksek ses vacip oluyor

    YanıtlaSil
  2. çok güzel anlatmışsınız. İnsanlar artık düşünmeden konuşuyorlar. Ağızlarına ne gelirse onu söylüyorlar. Aslında azcık düşünerek konuşsalar neleri elde edecekler farkında bile değiller

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.