-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » GSS (Genel Sağlık Sigortası) Dikkat!

ads
ads

GENEL SAĞLIK SİGORTASI PRİM BORCU OLANLARIN DİKKAT ETMESİ GEREKEN HUSUSLAR:

GSS Genel sağlık sigortası borcu olanların son ödeme zamanı belli oldu. Bu haber milyonlarca borcu olan kişiyi ilgilendiriyor. 

Aftan yararlanmak isteyenler için genel olarak herkes bu borçlardan kurtulmak için aftan yararlanmak ister. Ancak bunun son günü vardır. Bunu haberimizde belirteceğiz. 

Meclise sunulmuş olan torba yasa tasarısı ile ilgili yirmi beş yaş altında olan vatandaşların bu borçları sileceği belirtiliyor. Ortalama iki milyon üzerindeki kişileri etkileyecek.  Bu insanların geneli okul zamanından sonra herhangi bir işe giremeyip işsiz kalanlar için geçerli olacak. 

GSS (Genel Sağlık Sigortası) Dikkat!


Aftan yararlanmayacak olan 4 milyonu aşkın kişi ise 30 Haziran 2016 tarihine kadar sağlık hizmetlerinden yararlanacak ama bu zamandan sonra bu hizmetlerden yararlanma hakkı olmayacak. 

Aftan yararlanacak olan kişiler 25 yaşını doldurmamış olması lazım. Peki 25 yaşın üstündeki kişilere ne olacak?

25 yaş üstü kişiler  ise bu aftan maalesef yararlanamayacak.  Ortalama 11 milyar liraya kadar çıkan borcun 4.7 milyar liralık bölümü silinecek, Arta kalan 4.6 milyon insana ait 6.3 milyar liralık borç ise çoğalmaya  devam edecek.

Sonuç olarak son gün 30 Haziran tüm GSS içinde geçerli olup bu zamana kadar sağlık hizmetlerinden yararlanacak ancak 30 Haziran 2016'dan sonra 25 yaş üstü bu durumdan yararlanamayacak. 

Genel sağlık sigortası prim borcunu sorgulamak için aşağıdaki bağlantıyı kullanın


https://www.turkiye.gov.tr/sgk-gss-borc-dokumu

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

3 yorum:

  1. genel sağlık sigortası bu kadar önemliyken çalışmayanların haziran itibariyle genel sağlık sigortasından faydalanamayacak olması zor olacaktır

    YanıtlaSil
  2. bu tarz şeyleri türkiye gibi gelişmemiş, üçüncü dünya ülkeleri dışında göreceğinizi sanmıyorum.

    YanıtlaSil
  3. 25 yaşındayım geçenlerde aşırı derecede bir ağrı ile dişçiye gittim. Orada dediler ki sigortanız yok ama borçlanarak tedavi olabilirsiniz şaşırdım. Hala öğrenciyim. Neyse borçladım gittim sgk sorgulattım 2bin TL de borç çıktı. Nasıl ödeyeceğimi düşünüyorum kara kara

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.