-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » MozRank ile site kalitesi değerlendirme

ads
ads
Bir önceki konumuzda "http://www.ibrahimfirat.net/2016/04/pagerank-degerleri-sifirlandi.htmlGoogle  Pagerank devriin bittiğini açıklamıştık. Geçen günlerde dünyadaki bütün sitelerin Google'da dahil pagerank değerleri sıfırlandı. Google bu sayede link alım satım yapan sitelere dünya çapında en büyük darbeyi vurdu diyebiliriz. Ancak zaten uzun zamandan beri güncelleme olmayacağını yetkililer söylemekteydi. Buna rağmen toolbar da değeler görünüyordu. Bu sayede gene link değişimi,  alış-satış gerçekleşiyordu. Ama bir sitenin  değeri sadece 10 üzerinden verilen ve sıralamada herhangi bir etkisi dahi olmayan pagerank değerini göz önünde bulundurarak link alan, takas yapan kişiler ne yazık ki çok bilinçsizce iş yapmış oluyorlardı. 

Bir siteden link ne için alınır? Sitenizin belli bir kelimede yani anahtar kelimenizde sıralamada rakiplerinizden ön sıralarda çıkmak için. Bunun yanında eski devire göre pagerank değeri yüksek olan sitelerden alınan veya takas edilen link inşası ile güncellemelerde değerlerde yükselme gözlemlenebiliyordu. Fakat bu değer sıralamaya etki etmese de, genel olarak kaliteli bir siteden link aldığınız için anahtar kelimenize etki ederek bu link inşası ile sıralamada iyi bir konuma gelmek söz konusuydu. Demek istediğimiz bu değerin kalkması ve sonra ermesi bizim için sizin içinde hiçbir şey ifade etmesin. Önemli olan sitenin kalitesi, eğer kelimelerde bir yerlere gelmek istiyorsanız gene sitelerden link alabilir, özellikle tanıtım yazısı çok etkili ve doğal olarak karşılanır hemde uzun ömürlüdür. Link için ise kısa süreli alacaksanız boşuna zaman kaybı yaşarsınız. Kısa süreliğine kelimeniz yükselir ancak link kalkınca gerilemeye devam edersiniz.  Link takas veya alım yaparsanız uzun süreli en az 1 yıl veya  her 3 ayda bir yenileme ile bunu  yapmanız en güzeli.

Şimdi artık Google Pagerank Değeri Yok Ne Yapacağız?


Bir önceki konumuzda da bununla ilgili biraz bilgi vermiştik.  "http://www.ibrahimfirat.net/2016/04/pagerank-bitti-neye-gore-calsma-yapmalym.html" konumuza göz atabilirsiniz. 

Şimdi artık tanıtım-link vs. için yapılması gerekenler için ilk önce sitenin kalitesini belirlemek. Bunu yapmak için en iyi değer olarak biz MozRank değerinin en iyi belirleyici olduğunu seo uzmanları söylemektedirler. Çünkü pagerank senede bir kere güncellenirken MozRank ayda bir kere güncelleme yapar. Buna bağlı olarak da sitenin kalitesi her ay içinde ortaya çıkar. İnişte mi, çıkıştamı anlamanız mümkündür. 

Bir sitenin MozRank değerini öğrenmek için bu bağlantıya "http://smallseotools.com/mozrank-checker/" göz atın. Yapmanız gereken ilk olarak robot olmadığınızı kanıtlamak için butona tıklayın ve yeni sayfa açılacak "Enter URL" yazan kısma herhangi bir sitenin adresini yazın ve aşağısında yeşil buton göreceksiniz "Check Rank" yazar ona tıklayın ve sonuçlar çıkacaktır. Benim sitemin sonucu aşağıda.

MozRank ile site kalitesi değerlendirme


Görüldüğü gibi sitemizin Moz Rank değeri 3,23 burada belirtmem gereken husus sadece bu değil ancak bunu kontrol ettiğinizde en az 3 olması gerekmekte. Google  gibi dev bir platformun moz rank değeri bile 7 yani bunu göz önünde bulundurun.

Bunun haricinde şu bağlantı ile "https://moz.com/researchtools/ose/" herhangi bir sitenin adresini girerek değerleri ve backlinkleri spam oranını görebilirsiniz. Burada da domain değeri ve sayfa değerleri önemlidir. SPAM SCORE 5'den yukarı olmaması lazım. DOMAIN AUTHORITY ve PAGE AUTHORITY  değerlerini göz önünde bulundurarak domain otoritesinin iyi olmasına bakın. Genel olarak 15'den yukarı olanı bizce iyi sayılır.  Bizim sitemizin değerleri aşağıda.


MozRank ile site kalitesi değerlendirme





Tüm bunların haricinde ise TrustRank değerini kontrol edin ve 2 den daha düşük olmamasına dikkat edin.  Fakat tam olarak bana göre bu değer kaliteyi tam olarak belirlemediğini söyleyebilirim. Ama genede azda olsa farkı görebilirsiniz. Ve site analizi yapın. Backlink durumuna bakın. İndex sayısı linkçiler için önemlidir. İndexi bol olması sizin iyidir. Ve sürekli güncel olduğuna ve yeni içeriklerin girilip girilmediğine bakın. Her ne kadar sıralamaya etkisi olmasa da alexa değeri kalite olarak ölçülebilir ama bu değer 200  - 300K gibi  değil.  100K civarının  aşağısındaki sitelere bakınız. Fakat alexa bazen güncellemelere giderek birden 50K olan sitenin değerini milyonlara çıkarabiliyor. O yüzden bu değer en sona kalsın diyoruz iF ailesi olarak. 

Son olarak , sitenin  ziyaretçi kitlesi ve  yapılan yorumları kontrol ediniz. Yorumlar yapılıyorsa zaten site güncel ve kaliteli içerik üreten aynı zamanda  düzenli takip edilen sitedir. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

5 yorum:

  1. MozRank in PageRank out oldu :) şaka bir yana MozRank benimde uzun süredir kullandığım detaylı bir araç

    YanıtlaSil
  2. Pagerank olayı kalktın sonra yeni değerler sanırım Moz değerleri olacak. Sayfa oteritesi ve domain oteritesi daha yüksek olan sayfalar daha üst sıralarda çıkıcak.

    YanıtlaSil
  3. Yine kaliteli bir bilgi paylaşımı yapmışsınız elinize sağlık kendi sitem için gerekli analizleri yaptım sayenizde :)

    YanıtlaSil
  4. merhaba sitemi dediğiniz şekilde test ettim. sitem de
    domain authoryt : 1
    moz : değeri boş çıktı ne yapmalıyım ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. domain authoryt değeri çok az. Siteniz yeni ise normal bir durum ama eski site ise kötü durum. Sitenin yaşı, alan adı tescil süresinin uzunluk tarihi iç linkleme, özgün içerik vs. Bunlar yükselmesine etkendir. Sitenizi güncel tutun ve zamana bırakın.

      Sil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.