-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » Portakal Yağı Nedir? Faydaları Neler?

ads
ads

Portakal Yağı Neye İyi Gelir? Portakal Yağı Faydaları Nelerdir?

Meyveler sağlığımız açısından oldukça faydalıdır. Bunların arasında  portakal kış aylarında bizlerin çok çok tükettiği meyvelerden biridir. Bu konumuzda portakalın özü olan "portakal yağı" ile ilgili bilgiler vereceğiz. Faydaları hakkında, neye iyi gelir, sağlık açısından faydaları nelerdir. Bunları yazımızın devamında görebilirsiniz.


Portakal Yağı Nedir? Faydaları Neler?


Portakal yağı, Portakalın kabuğunu kullanarak 'distilasyon yöntem' yöntemi ile bu yağ çıkarılmaktadır. Bu çıkan yağa  portakal yağı denir. Ve genel özellikleri arasında ve faydaları arasında selülit, cinsel isteksizliğe iyi geldiği aynı zaman da da erken yaşlanmayı önleyerek cildi beslemektedir. Bunun haricinde  bildiğiniz gibi  portakal güzel kokan bir meyvedir ve evinizin herhangi bir  köşesine koyarak evinizin güzelce kokmasını sağlayabilirsiniz. 

Portakal Yağının  Genel Faydaları:


Aktarlarda birçok bitkisel yağ bulunmaktadır. Portakal yağı da bulmanız mümkün ancak hiçbir katkı maddesi bulunmayan gerçek yağı almanız gerekmektedir. Bu yüzden çok ucuza satılan yağlar katkılıdır. Bu sebeple yağı alırken dikkat etmeniz gereken, güvenilir ve gerçek portakal yağı olmasına dikkat ediniz. fayda görmeniz için tamamen natürel olması gerekmektedir.  İşte  portakal yağının faydaları:

  • Bağışıklık sistemini güçlü hale getirmesi: Birçok kişi çok çabuk hastalanır ve kış aylarında genel olarak bazı hastalıklara yakalabilir. Bunların başında bağışıklık sisteminin  zayıf olması gelmektedir. Bağışıklık sisteminizi güçlendirdiği için birçok hastalık ile savaşır. Bu sayede daha az hasta olur veya hasta olmazsınız. Olsanız bile hafif şekilde hastalığı atlatırsınız.
  • Kas, kemik iskelet sistemine iyi gelmesi:  Kemik ağrıları, kas kasılmaları, kas ağrıları, eklem ağrılar da dahil olmak üzere portakalın yağı bu gibi rahatsızlıklara çok iyi gelmektedir. Dokularda meydana gelen iltihaplara iyi geldiği bilinmektedir. Nereniz ağrıyorsa biraz bu yağdan masaj  yaparak sürerseniz ağrınız dinecektir. 
  • Tansiyona karşı etkilidir: Tansiyon geçmişten ta bugüne kadar en çok sıkıntı veren ve tehlikeli olan hastalıklar arasında yerini alır. Birçok tansiyon hastası dünya genelinde bulunmaktadır. Tansiyona iyi geldiği söylenir. Özellikle yüksek tansiyon  hastalığı çekenlere, kan hızını artırmakla beraber kan basıncını düşürme özelliği ile hipertansiyon düşürme görevi görür. Bunun haricinde ise kalp rahatsızlıklarına da iyi gelir. 
  • Doğal (natürel ) bir antibiyotik görevi görmektedir: Evet bildiğiniz gibi sentetik antibiyotikler hastalıklara karşı ne kadar faydalı ise bazı durumlarda  zararlı olabiliyor. Bu yüzden zaten kendi başınıza ne olursa olsun antibiyotik kullanmayın. Çünkü fayda yerine kendinize zarar verme ihtimaliniz var. Bu tür şeyleri doktor kontrolünde yapın ki sağlık kazanabilesiniz. Antibiyotik kullanmak istemeyen kişiler için en iyi  yöntemlerden biri portakal yağı aslında doğal bir antibiyotiktir. Bu nedenle bakterilerden kurtulursunuz ve bakterilerin çoğalması ve yayılmasını engelleme görevini üstlenir.
  • Depresyon hastalarına iyi gelmesi:  Genel anlamda şu zamanlarda depresyon rahatsızlığı çekmeyen az kişi var diyebiliriz.  İş hayatı, aile hayatı, geçimsizlik ve buna bağlı bazı nedenlerden dolayı birçok insan depresyona yakalanabilir. Ancak korkulacak durum değil bu hastalıklar tedavi edildiği zaman geçer.  Bunu doğal yolla halletmek için bu yağı kullanabilirsiniz. Araştırmalara göre  depresyona iyi geldiği söylenmektedir. 
Stresinizi azaltır, sakinleştirir, Eğer daha sakin olmak isterseniz hem güzel kokusu ile  hemde sakinleşmek için  parfüm içine  ekleyebilirsiniz. Bu şekilde kendinizi  ferah ve daha rahat hissedersiniz. Kokuların insanlar üzerinde olumlu etkileri vardır. Birde doğal olursa o zaman en çok faydasını görürsünüz.

  • Cinsel isteksizliğe iyi gelmesi:  Bu yağda afrodizyak etkisi mevcuttur. Karşı cinse olan ilginin az olması gibi durumlarda, sertleşme sorunu çekenler düzenli olarak kullanırsa bu isteksizliğe iyi gelebileceği söylenmiştir.
  • Vücudu Temizlemesi: Vücudumuzu temizleme anlamı ise  vücutta biriken toksinleri yok etmesi demektir. Genel olarak sık idrara çıkmayı sağlayarak bu sayede  vücutta bulunan toksinleri rahat şekilde atmanıza yardımcı olur. ürik asit, safra, aşırı tuz ve çeşitli toksin maddelerin vücuttan atılmasını sağlar. Bu sayede sindirimi kolaylaştırır.
  • Gaz sorununa çözümdür: Kişilerin bir çoğunda gaz sorunu belirmektedir. Bu da insanı gece gündüz hep rahatsız eden bir durumdur. Bu yüzden iş hayatında olsun normal hayatta olsun kişiyi sıkıntıya sokarak verimi düşürür. Bu gibi durumlarda devreye direk olarak portakal yağı girer ve gaz sorununa çözüm olur. 
Hazımsızlığa iyi gelmektedir, şişkinliğe yok eder. Bağırsaklarda gaz birikmesi sonucu göğüs ağrısı, mide ağrısı gibi şikayetleri en aza indirerek rahatsızlığı engeller. Anal ve karın kaslarını rahatlatarak sakin kılar. 

Portakal Yağının Sağlımız Açısından Bazı Faydaları:


Bu yağın birçok faydası vardır. Tabi bunları  say say kolay kolay bitmez önemli olan ve insanları daha çok ilgilendiren  faydaların bazıları aşağıda sıralanmıştır.

  • Kansere karşı etkili bir meyve yağıdır. Kanseri önlemede yardımcı olur. 
  • Çok hareket etmeyen biriyseniz veya bazı nedenlerden dolayı sürekli kabızlık sorunu çeken biriyseniz bu yağ ile kabızlık sorununu çözebilirsiniz.
  • Kan akışını düzenler.
  • İktidarsızlığa  iyi gelir.
  • Çok sık başınız ağrıyorsa ağrınızı dağıtır ve dindirir. Baş ağrısına birebirdir.
  • İltihaplara iyi gelir.
  • Demans, bunama ve unutkanlığa iyi gelmektedir. Yani Alzheimer rahatsızlığına iyi gelir ve yakalanma riskini azaltır. Ancak bilindiği gibi bu hastalığın tedavisi yoktur ama yakalanma riskini en aza indirir. Bu sebeple bu hastalıktan korunmak gerekir. 

Cilt için Portakal Yağı

Özellikle kadınlar günlük ve gecelik olarak çok sık makyaj yaparlar. Bu makyajlar kimyasal içeriklerden oluştuğu için cilde zararı vardır. Bu sebeple makyaj ile cildinizi tahriş ederek zarara uğratmayın. Ancak mutlaka yapmanız gerekiyorsa temizlemeden kesinlikle uyumayınız uzun süre yüzünüzde o boyalıu maddeler kalmasın. Cilt bakımı kadınlar için çok önemlidir tabi erkekler de buna özen göstermelidir. Sağlık açısından faydaları olmaktadır. 

Cildiniz için kullanacaksanız önce portakal yağına alerjiniz var mı yok mu bunu bilmeniz gerekir eğer alerjiniz yoksa kullanabilirsiniz. Varsa kullanmayın. 

  • C vitamini deposu olan portakal ve bunun yağında daha çok vitamin bulunduğundan cildi koruma görevini üstüne alır. 
  • Sizleri selülitin meydana gelmesini engeller veya azaltır.
  • Cildinizin herhangi bir yerinde genelde yüz bölgesinde oluşan ve ergenlik dönemlerinde çok sık ortaya çıkan sivilcelere iyi gelir. Akne oluşumunu engeller. Bunun haricinde ise iltihabı azaltır.
  • Çabuk yaşlanmayı engeller ve cilt kırışıklarına iyi gelir.
  • Cilt lekelerine çok iyi gelir ve bu lekelerin oluşumunu engeller.
  • Antioksidan özelliği ile cilde  zararlı olan UV ışınlarına karşı koruma sağlar.
  • Cildinizi toksinlerden korumaktadır.

Portakal yağını cilde uygulama şekli nasıl yapılır?

Oldukça basittir. Portakal yağı yoğun olduğu için bazı yağlar ile inceltme yapmak gerekecektir. Bunun için kullanacağınız bazı yağlar şunlar:

  • Badem yağı
  • Jojoba yağı
  • Avokado yağı
Yukarıdaki herhangi  bir yağı kullanarak portakal yağını inceltebilirsiniz. Bu yağları kullanarak incelttiğiniz  portakal yağını masaj yaparak uygulama yöntemini kullanabilirsiniz.

Bitkisel  yağları alırken  orjinal, kaliteli ve özellikle  % 100 doğal olmasına özen gösterin ve sorun bildiğiniz yerlerden alın. Çok ucuza olanlar katkılı olanlardır. Zaten çok pahalı bir yağ sayılmaz ortalama  20 ila 25 tl arasında değişmektedir. Bazı yerlerde fiyat farkları olabilir tabi. 

Portakal  yağının litre fiyatı  300 ile 400 tl arasında değişiklik göstermektedir. 

Portakal Yağını Nasıl Temin Edebilirim?


teknoloji çağında olduğumuz için eğer üşeniyorsanız güvendiğiniz e ticaret siteleri varsa bu sitelerden temin edebilirsiniz. Aynı zamanda çok rahat şekilde bulabileceğiniz aktarlar veya baharatçılarda bulabilirsiniz. Bulunması zor olan bir yağ değildir. Ülkemizin hemen hemen her yerinde bulmanız mümkündür. 

Portakal  Yağının Genel Kullanım Şekli:

  • Odanızın güzel kokmasını istiyorsanız oda spreyinize biraz damlatarak bu kokuyu elde edebilirsiniz ve ferah bir kokulu ortam sağlamış olursunuz hemde bitkisel olduğu için faydası olacaktır.
  • Boğazlarınız da ağrı var ise ve aynı zamanda öksürükte varsa yapmanız gereken. Bir kabın içine sıcak bir su dökün ve içine bir kaç damla yağ damlatıp buharını soluyun. Bu sayede  öksürük ve boğaz ağrısına iyi gelecektir. 
  • Soğuk algınlığı zamanlarda ise bir barda su doldurun ve içine bir çay kaşığı tuz karıştırınız. Ve bir kaç damlada bu yağdan damlatarak gargara yapınız. Hem boğaz ağrısına hemde soğuk algınlığına iyi gelecektir.
  • Dişlerinizde iltihap varsa yukarıda ki gibi bir bardak içine 3 damla yağ damlatın gargara yapın ama tuz koymayın.
Portakal  yağının faydaları bu kadarla sınırlı değil daha birçok faydası vardır. Biz yeterli olanı kadarını sizlere açıkladık. Şifalı bitkiler ile sağlığınızı koruyabilirsiniz ancak tabi her şeyin fazlası ne kadar doğal olursa olsun zararlıdır. Orta yolu ve doğru yöntemi bulmanız gerekmektedir. 

Portakal Yağını Saça  Uygulama Metodu

Yıpranmış, kurumuş saçlarınız varsa bu yağ sayesinde saçınız nemlenir. Yağı masaj yaparak sürdüğünüzde saçınızın derisini besler saçlara  kuvvet canlılık verir. Bunu uygulamak için tekrar inceltme işlemi yapılacaktır. Bunun için ise zeytinyağı kullanılacak. Tabi gerçek zeytin yağı olması lazım. Zaten tek başına bile zeytin yağı saça ve saç diplerine çok faydalıdır. Bunun için zeytin yağına  ortalama 10 ila  13 damla arası portakal yağı damlatın. İyice karıştırın ve saç derisine masaj şekli ile  uygulayın. Bir süre bekletin ortalama  1 saat sonrasında saçınızı yıkayın. Zeytin yağını tek kullanarak saça  uygulayacaksanız gece yatarken  sürün ve sabah yıkayın gece uykusunda bu uygulama daha etkilidir. 

Bu şekilde hem saçlarınız daha sağlıklı olur. Kırılmış saçlar gider, yıpranmış saçların yerine canlı ve parlak saçlar gelir ve saçınızı gür hale getirir. 


Bir önceki şifalı bitkiler ile ilgili konumuzda "ceviz suyu ve faydaları" hakkında geniş bir bilgi verdik. Ceviz suyu nedir, ne işe yarar, nasıl çıkarılır ve ceviz suyu nasıl uygulanır. Ceviz suyunun tüm faydaları hakkında bilgi edinmek için konumuza gidebilirsiniz.

Google aramaları:

portakal yağı nasıl yapılır
portakal yağı sivilce
portakal yağı kullananlar
portakal yağı nerede satılır
portakal yağı saça nasıl uygulanır
portakal yağı selülit için nasıl kullanılır

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

5 yorum:

  1. portakalın yağıyla ilgili daha once hic bir tecrubem olmadı ancak c vitamini acısından cok faydalı olduğunu biliyorum

    YanıtlaSil
  2. çok faydalı bir yağ çeşidi portakal yağı özellikle doğal olanlar çok etkili oluyor

    YanıtlaSil
  3. Bir internet sitesinde görmüştüm portakal yağı diye ama daha önce hiç duymadığım için ilgilenmemiştim.

    YanıtlaSil
  4. portakal yağının bu kadar faydalı olabileceği aklıma gelmemişti gerçekten saymakla bitmiyor

    YanıtlaSil
  5. özellikle derinin sıkılaşması için çok faydalı bir yağ çeşidi portakal yağı

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.