-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » Bilinmedik Aş, Ya Karın Ağrıtır, Ya Baş

ads
ads

Bilinmedik Aş, Ya Karın Ağrıtır, Ya Baş Ata sözü ve Anlamı


Herhangi bir yemek ama bilmediğiniz türden gıdalar sağlığa nasıl zarar veriyorsa; sonucunu düşünmeden yaptığımız bir işi, davranışı da kendimize, ya da çevremize zarar verebilme ihtimali oldukça yüksektir.

Bu yüzden ilk örneğimizdeki gibi her elimize geçen gıdalar tüketilmez. Bozulmuş olabilir, bayatlamış, küflenmiş olabilir yahut sağlık açısından çok zararlı besinler içerebilir. Bundan dolayı ya zehirleniriz, yada hastalanır yataklara düşeriz. Bunun ötesinde ise hayatımızı kaybetmemize bile zemin hazırlayabilir.

Bilinmedik Aş, Ya Karın Ağrıtır, Ya Baş


Başka bir örnekle ise elimize geçen herhangi bir eşyayı karıştırmak; yollarda gördüğümüz bir paketi merak edip incelemek, binmesini, sürmesini bilmediğimiz bir otomobili veya benzeri araçları kullanmaya çalışmak o kişiye zarar olarak geri döner. Her an kaza yapabilriz, araç bozulabilir, uçurumdan yuvarlanabilir, yanabilir ve aklınıza gelen her hangi bir şey olabilir. Bunların olmayacağını bilebilir misiniz?

En güzel olanı ise, bilmediğimiz işlerle uğraşmamak yada kurcalamamaktır.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.